Závěr sezóny se Áčku vydařil

Závěr sezóny se Áčku vydařil

TJ Slavoj Eurotech Třešť – FC Budišov-Nárameč

4 : 1 (2 : 0)

O uplynulém víkendu uzavřely své brány okresní i krajské fotbalové soutěže na Vysočině. Jako úplně poslední mužstvo Slavoje Třešť odehráli své utkání muži A. V rámci 26. kola I.A třídy Kraje Vysočina skupina B přivítali v neděli 18. června na domácím hřišti druhý celek tabulky z Budišova-Náramče. Postupové i sestupové pozice již byli rozdány, a tak šlo v tomto utkání pouze o to se důstojně rozloučit ze sezónou, i když… V případě vítězství domácího Slavoje by tento tým poskočil v konečné tabulce na osmé místo a o dvě příčky by tak vylepšil svůj výsledek z minulého ročníku. 

Ještě před úvodním hvizdem hlavního rozhodčího museli domácí udělat jednu neočekávanou změnu v sestavě. Při rozcvičce si totiž obnovila svalové zranění brankářská jednička Kousal a do branky tak musel nastoupit Šebesta. Ten sice celou sezónu odchytal za B-tým mužů a výrazně mu pomohl svými zákroky k  postupu do OP, ale v dresu A-týmu měl až děsivou bilanci: 2 zápasy se skóre 0:8 (oba s Kouty 0:3 a 0:5). Tentokrát si ale statistiky vylepšil.

Vstup do utkání vyšel lépe domácím a už v 7. minutě poprvé zahrozili. Lovětínský zahrával rohový kop, v pokutovém území se k míči protlačil Kříž, ale jeho pokus hlavou skončil těsně vedle pravé tyčky. Hosté se do zakončení dostali po čtvrthodině hry. Rychlý protiútok ale zakončili střelou vysoko nad Šebestovu branku. Domácí dál byli aktivnější a tlačili se před branku soupeře. Ve 30. minutě utekl po levém křídle Ivan, ale jeho přízemní centr dokázala obrana Budišova odvrátit na rohový kop. Míč do hry zahrával Mareš a před brankou hostí nastal zmatek. Po několika odrazech se míč k Marešovi vrátil, ten jej přiklepl volnému Lovětínskému, který měl dostatek prostoru a času poslat míč za záda Trnky 1:0. Prakticky ihned po rozehrávce prošel individuálně do šestnáctky Slavoje Horký a tváří v tvář Šebestovi trefil tyč. Ve 39. minutě poslal Jakub Novotný dlouhým pasem na zteč Ivana. Ten dal na levém křídle míč pod sebe na nabíhajícího Lovětínského a zkušený fotbalista rozjásal domácí fanoušky podruhé.

Po změně stran to byl opět domácí Slavoj, kdo častěji držel míč na svých kopačkách a držel otěže zápasu pevně ve svých rukou vlastně nohou. Z druhé půle neuběhlo ani deset minut, když Kříž poslal nádherně míč „českou uličkou“ za obranu hostí přímo na nabíhajícího Roda. Nejlepší střelec Slavoje se podíval na vybíhajícího gólmana Trnku a přesnou přízemní střelou na zadní tyč zařídil pro domácí tříbrankový náskok. Herně měli po celý zápas navrch domácí. Jejich technická hra a jednoduché kombinace dělaly hostům problémy, takže zhruba stovka přihlížejících fanoušků Slavoje jim několikrát musela zatleskat. Čestný úspěch zaznamenali hosté v 77. minutě, kdy z hranice šestnáctky napřáhl Obůrka a míč z jeho kopačky doplachtil za záda Šebesty. Tečku za utkáním udělal v 90. minutě svou první brankou mezi dospělými dorostenec Kantor, kterému nezištně přihrál před odkrytou branku Rod. Nutno ještě podotknout, že oba dva se za obranou hostí ocitli díky skvělé přihrávce matadora týmu Slavoje Lovětínského.

trenér Radek Nápravník k utkání:

„Bylo to dobré. Fungovala nám i obrana, která soupeře často vystavovala do ofsajdů. Maximální spokojenost s celým týmem. Hráli jsme dobře kombinačně a branky padaly po nádherných akcích. Bylo to celé odmakané. Snad jsme náročným domácím fanouškům ukázali, že fotbal hrát umíme“

Branky: 30. a 39. Lovětínský Michal, 53. Rod Štěpán, 90. Kantor Martin – 77. Obůrka Tomáš

Rozhodčí: Hanzl Daniel – Krondráf Jan, Nápravník Jan

ŽK: 80. Novotný Jakub

Sestava: Šebesta – Novotný M., Bláha (84.Lupač), Novotný J., Kříž – Lovětínský, Gutwald – Krejčí (66. Tausch), Mareš, Ivan (65. Kantor) – Rod

Na závěr několik statistik Slavoje z posledních kol:

  1. poslední prohra 30. 4. (19. kolo doma se Žďárem 0:3) – dalších 7 kol bez prohry (5 výher, 2 remízy)
  2. poslední inkasovaná branka ze hry před tímto utkáním 14. 5. (21. kolo v Třebíči – 14. minuta na 1:0)
  3. od té doby pouze dvě inkasované branky z penalty (opět v Třebíči snížení na 2: 3 a ve 25. kole ve Vladislavi vyrovnání na 1:1) – to znamená 513 minut bez inkasované branky ze hry!
  4. v posledních 7-mi kolech 18 vstřelených branek tj. více než 2,5 branky na zápas a více než za celý podzim
  5. na jaře 23 bodů (skóre 26:22), na podzim 10 bodů (skóre 17:32)