Branky padaly až v poslední čtvrtině

Branky padaly až v poslední čtvrtině

SK Pernštejn Nedvědice – TJ Slavoj Eurotech Třešť

4 : 0 (0 : 0)

Až do dalekých Nedvědic zajížděli v sobotu 22. dubna 2017 starší žáci Slavoje k dalšímu utkání nadstavbové části Krajského přeboru své věkové kategorie. Na mladé hráče, jejich trenéry, ale i řadu fanoušků, především z řad rodičů, tak čekala bezmála stokilometrová cesta do malého městyse pod hradem Pernštejnem.

V prvním poločase se hrál nepříliš pohledný fotbal s minimem gólových příležitostí. Za zmínku stojí snad střela domácího útočníka zpoza šestnáctky, která orazítkovala břevno. Na druhé straně nebezpečně hlavičkoval po rohovém kopu Martin Surán, ale jeho pokus dokázal gólman Nedvědic zlikvidovat. Do šaten se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Po přestávce hra pokračovala v podobném duchu. V 50. minutě, po prohraném souboji ve středu hřiště, domácí podnikli rychlý protiútok, který dokázali přetavit ve vedoucí branku. Hráči hostujícího Slavoje po inkasované brance vypadli z koncentrace, a během následujících deseti minut inkasovali hned dvakrát. V poslední minutě utkání se nedvědičtí dokázali proti odevzdanému soupeři prosadit ještě počtvrté.

Trenér Jiří Nechvátal k utkání:

„Dnes jsme toho moc nepředvedli. Od začátku jsme se přizpůsobili domácím a jejich stylu hry. Bohužel na to ale nemáme hráče, abychom jen nakopávali míče a přetlačovali se se soupeřem v soubojích. Po obdržené brance jsme úplně přestali hrát. Po dobrém výkonu a výhře v posledním domácím zápase asi kluci měli pocit, že se soupeř porazí sám. Je potřeba se vrátit zpátky nohama na zem. Když nebude celý tým makat naplno, tak budeme vyhrávat jen stěží.“

Branky: 56., 61. a 69. Tomášek Jiří, 50. Kubík Petr

Sestava: Adam Pokorný – Štěpán Kubát, Patrik Topinka, Pavel Stoklásek, Leoš Fišer – Filip Topinka, Tomáš Fencík, Martin Veverka, Eduard Kubelík – Adam Kohout, Martin Surán – střídali: Lukáš Zedník, Milan Doležal, Martin Prášil, Kurt Krafka