Ve šlágru se červenalo sedmičkám

Ve šlágru se červenalo sedmičkám

FC Bítovčice – TJ Slavoj Eurotech Třešť B

3 : 2 (2 : 1)

V 18. kole III. třídy Jihlavska se mezi sebou utkali celky, které s náskokem opanují čelo tabulky této soutěže. V neděli 23. dubna 2017 v 10:30 hod. se na hřišti druhých Bítovčic představil lídr tabulky a dosud neporažený celek třešťské „Benfici“. Šlágr kola pro Vás okomentoval gólman třešťské zálohy a přímý aktér utkání Jakub Šebesta:

„Šlágr kola nabídl souboj dvou soupeřů, kteří mají téměř jistý postup do Okresního přeboru, otázkou však zůstává, kdo postoupí jako mistr III.třídy a kdo bude čekat, zda z I.B třídy nespadne někdo z Jihlavska. Domácí chtěli hostům vrátit porážku z podzimu a na svého soupeře z Třeště vlétli pěkně z hurta. Hned z první standardní situace udeřili. Šebesta se marně natahoval po přesné ráně domácího záložníka – 1:0. Slavojáci se dále trápili v kombinaci a chyběla myšlenka soupeře něčím překvapit. Nutno podotknout, že k domácím se odrazil takřka každý míč, který hned hnali do útoku. Po dalším z nich opět Slavoj inkasoval. Dobře vracející se Svoboda míč zahrál k autové čáře, kde ho doběhl domácí Láznička a z druhého doteku centroval před bránu. Míč k překvapení všech, a asi nejvíce brankáře Šebesty, olízl břevno a zapadl za háčky na zadní tyči – 2:0. Se Slavojem to vypadalo zle. Domácí valili jeden útok za druhým a Šebesta konečně něco pochytal. Ke konci poločasu domácí zaváhali v kombinaci na středu hřiště kde míč vybojoval Svoboda, poslal do brejku Krcha a ten míč načechral před bránu. Tam se k zakončení chystal Lovětínský, který ale mazácky pustil míč mezi nohama na volného Lacinu a ten prostřelil domácího brankáře. Ten si předtím dvakrát smlsnul na dvou volejích od Svobody, který míč parádně trefil, bohužel pro Slavoj pouze do míst, kde se válel brankář domácích. To ale nevadilo, neboť Lacina snížil gólem do šatny – 2:1.

Do druhého poločasu nastoupilo úplně jiné „béčko“ a soupeře zatlačilo ke jejich bráně. Najednou začala fungovat kombinace a přišli šance. Nejprve Vondrák pelášil sám na bránu, ale opěrkou rozvlnil jen lapač za bránou, poté Krch zkusil štěstí z dálky a míč minul pravou tyč jen o decimetry. V 56.minutě přišel souboj na středu hřiště, kde Gregor ve skluzu vybojoval míč. Soupeř neunesl ztrátu míče a Gregora poškádlil, ten se nenechal a oplácel. Rozhodčí byl nekompromisní a oba hráče s číslem 7 vyloučil. Paradoxem bylo, že na hřišti vzniklo více prostoru a to hrálo do karet našemu týmu, který mohl rozjet kolotoč kombinací, který většinou končil ohrožením domácí brány. To se potvrdilo o několik minut později, kdy závar před bránou vyřešil domácí stoper faulem a následovala opět penalta. Tu si vychutnal nikdo jiný než Nosek a srovnal stav utkání – 2:2. S Bítovčicemi to vypadalo zle, ohrozit Šebestu se jim dařilo jen z dálky a když se dostali k šestnáctce, tak tam je odzbrojila stoperská dvojice Kubala – Novák. Slavoj přitápěl pod kotlem, jenže domácí se ubránili a zahrozili z brejku. Nakopnutý míč do vápna a špatné zpracování Kubáta, znamenalo zatáhnutí za záchranou brzdu, bohužel v podobě faulu v pokutovém území. Domácí tak dostali možnost zvrátit své vedení na svou stranu. Jenže Šebesta chtěl odčinit zaváhání z prvního poločasu a to se podařilo lapenou penaltou. Slavoj tak měl stále možnost urvat tři body. Když už se zdálo, že zápas skončí remízou, přišla standardní situace pro domácí. Tu se podařilo odvrátit do vzduchu, jenže zaváhání obrany vystavit soupeře do ofsajdu neprošlo a úplně osamocený útočník procedil Šebestu potřetí a rozhodl o třech bodech pro domácí. Slavoj už se na závěrečný tlak nezmohl a nezbylo mu nic jiného než se smířit s první sezónní porážkou.“

Branky: 7. Dvořák Pavel, 26. Láznička Josef, 87. Novotný Pavel – 43. Lacina Aleš, 60. Nosek Libor (p.k.)

ŽK: 24. Bartušek, 54. Hrad, 73. Kučera, 87. Novotný, 89. Caha – 74. Kubát, 84. Vrátil

ČK: 56. Fejta – 56. Gregor

Rozhodčí: Nápravník Jan – Holub Radim, Terber Ondřej

Sestava: Šebesta – Gregor, Kubala, Novák, Lašan – Nosek, Lovětínský, Svoboda, Lacina A. (64. Vrátil) – Vondrák (69. Budíček), Krch (56. Kubát)