„Pořád ta stejná písnička...“

„Pořád ta stejná písnička…“

TJ Slavoj Eurotech Třešť -SK BUWOL METAL Luka nad Jihlavou

1 : 2 (1 : 1)

V sobotu 22. dubna 2017 přivítala Třešť ve 14. kole KP dorostu na domácím „letišti“ prozatím 3. celek soutěže SK BUWOL METAL Luka nad Jihlavou. Ačkoliv se tedy papírově mohlo zdát o jednoznačné utkání, domácí hráči mnohokrát ukázali, že kvalitativně předčí skoro všechny své soupeře.

Hned po úvodním hvizdu nechybělo moc a mohla hrstka přihlížejících příznivců Třeště slavit. Po centru Kantora si míč našel Pöndl a zamířil i s tečí jen těsně vedle hostující brány. Hosté byli zpočátku zaskočeni a neklidní, často chybovali a tak na hřišti byl prakticky jen jeden tým. Po úvodní desetiminutovce se sice oklepali, ale Slavoj byl stále nebezpečnějším týmem. Svoji převahu zúročili ve 20. minutě. Míč si na rohu velkého vápna zpracoval Pöndl, přešel jeden na jednoho a zatočil míč technickou střelou na zadní tyč. Všichni včetně brankáře čekali, že střela branku mine, ale ona zapadla přesně za tyčku – 1 : 0. Zanedlouho mohl stejný hráč ještě zvýšit náskok Třeště, ale ani nadvakrát míč až do sítě neprošel. Když se neujala ani střela Kantora, udeřilo na druhé straně. Při rychlém protiútoku 2 na 2 si soupeř nejdříve šikovně obhodil Kubáta a následně vyslal na zteč svého kapitána. Ten si zkušeně došel do šestnáctky pro faul k vyběhnuvšímu brankáři Bečicovi. Následoval pokutový kop, který hosté bezpečně proměnili – 1 : 1. Protože do konce prvního poločasu už se žádná další střela neujala, šlo se za nerozhodného stavu do kabin.

Druhá půle začal opět aktivitou domácích. Jejich šance však vyzněli vniveč a hostům vždy zabránil ve skórování Bečica. Po dvaceti minutách hry byl blízko vstřelení gólu Pöndl. Po jeho pokusu se však po celém areálu rozezněla pouze spojnice brankové konstrukce. Když za dalších 10 minut opovrhla Třešť i šancí nabídnou soupeřem po špatné rozehrávce odkopu od brány, zaznělo od fanoušků: „Aby Vás ty promarněné šance nemrzeli“. Bohužel tomu tak bylo. Když stopér Novotný jednou nevyrazil do prvního míče, ale nechal jej jednou padnout, předběhl ho útočník z Luk a vydal se na samostatný nájezd. Tváří v tvář gólmanu Bečicovi nezaváhal a otočil vývoj utkání. Třebaže dorostencům domácího Slavoje nelze upřít snahu, míč z jejich kopaček si cestu do sítě nenašel. Asi nejblíže vyrovnání byl Novotný, jehož dobře kopnutý přímý volný kop bohužel orazítkoval pouze břevno hostující branky. Přes veškerou snahu a spoustu příležitostí se domácím vyrovnat nepodařilo a tak podlehli na domácím hřišti soupeři z Luk nad Jihlavou 1 : 2.

Branky: 20. Pöndl Ivo – 39. Švaříček Patrik (p.k.), 79. Hanáček Hynek

Rozhodčí: Šetek Jiří

Sestava: Bečica – Budíček, Novotný, Kubát, Doležal – Kantor, Kříž J., Nechvátal, Háva, Kříž Mat. – Pöndl