Hosté ovládli derby rivalů

Hosté ovládli derby rivalů

SK Telč – TJ Slavoj Eurotech Třešť

2 : 4 (0 : 2)

„Derby rivalů“ – tak výstižně nazval v pátek ve svém článku redaktor Jihlavského deníku Vít Brabec víkendové utkání 18. kola I.A třídy Kraje Vysočina mezi domácím týmem SK Telč a hosty ze Slavoje Třešť (celý článek zde). Jak před utkáním přiznali oba trenéři, budou muset své svěřence krotit, aby nedošlo k přílišnému vzplanutí emocí. A emoce se dají předpokládat i v hledišti, kde vzhledem ke vzdálenosti obou měst, lze očekávat na tuto soutěž nadprůměrnou návštěvu. Přes aprílové počasí, které v neděli 23. dubna 2017 v Telči panovalo si cestu do ochozů našla necelá dvoustovka příznivců obou týmů. A měli se na co dívat.

Do utkání vstoupili lépe hráči hostujícího celku a domácí zatlačili před vlastní šestnáctku. O úvodní branku se postaral již v 11. minutě třešťský Rod, když v těžké pozici dokázal uklidit do sítě prudký centr Herknera. Dvoubrankový náskok pro hostující Slavoj zařídil opět Rod, který tentokrát z úhlu našel mezeru u přední tyčky Misařovi branky. V další příležitosti se ocitl Císař, ale gólmana Telče nepřekonal. Po půlhodině hry se ke slovu dostali také domácí. Po rohovém kopu vznikla v pokutovém území Slavoje nepřehledná situace. Míč se několikrát odrážel od hráčů obou celků, a chvíli trvalo, než jej třešťští dostali do bezpečí. Vzápětí se v pokutovém území domácích ocitl po kontaktu s protihráčem na zemi Císař, ale píšťalka sudího zůstala němá. V závěru první půle nejdříve musel z utkání odstoupit aktivní Císař, jenž při jednom hlavičkovém souboji ve středu hřiště špatně dopadl a podvrtl si kotník. Následovala asi nejnebezpečnější akce domácích, která na štěstí pro hosty, skončila hlavičkou Smejkala do brankové konstrukce.

Druhý poločas odstartovala série přímých volných kopů z nebezpečné vzdálenosti v podání třešťských fotbalistů. Nejprve to v 50. a 54. minutě zkoušel neúspěšně Mareš. Po třetí se k míči postavil v 60. minutě kapitán Slavoje Gutwald, Posunul míč nakrátko na Mareše a jeho střílený centr poslal hlavou do sítě Herkner. O dvě minuty později se obranou SK prosmýkl Mareš, ale jeho pokus dokázal vyběhnuvší Misař zlikvidovat. V 66. minutě v pokutovém území Slavoje brnkl v souboji o míč o nohu protihráče Lupač a hlavní rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. Z něj se Páral nemýlil a vykřesal pro domácí naději. Vzápětí se na druhé straně ocitl v dobré příležitosti po rohovém kopu Tausch, ale přestřelil. Stejně se vedlo i Herknerovi, který se čtvrthodiny před koncem řítil sám na gólmana Misaře. Brankář telčského SK Misař o tři minuty později tak dlouho otálel s rozehrávkou, až jej o míč připravil Nechvátal a v klidu jej dopravil do odkryté branky. Konečnou podobu výsledku pak dal v 82. minutě Kudláček, jenž zakončil pohlednou akci domácích střelou na zadní tyč. Hráči Slavoje tak svému rivalovi oplatili totožným poměrem porážku, kterou si z tohoto stadionu odvezli v minulém soutěžním ročníku.

trenér Radek Nápravník k utkání:

„Dnešní utkání bylo s tím před týdnem naprosto nesrovnatelné. Tentokrát celý tým makal od začátku do konce. Kluci chtěli hrát fotbal, tlačili se do zakončení a svého soupeře naprosto přehráli. Vytvořili jsme si řadu brankových příležitostí z nichž některé jsme dokázali využít. Směrem dopředu jsme dnes byli hodně silní. Obranná fáze se také zlepšila, vrátil se Lukáš Lupač a za týden už bude k dispozici i Kuba Novotný. Malinko mě mrzí zranění Petra Císaře, ale věřím, že to nebude nic vážného a za týden bude moci nastoupit.“

Branky: 67. Páral Jakub (p.k.), 82. Kudláček David – 11. a 23. Rod Štěpán, 61. Herkner Petr, 78. Nechvátal Filip

Rozhodčí: Pavlas Jiří – Havlín Marek, Krymová Martina

Delegát: Dobrovolný Zdeněk 

ŽK: 49. Solař, 74. Hejl, 84. Kudláček – 77. Rod

Sestava: Kousal – Tausch, Bláha, Lupač, Ivan – Herkner (82. Kříž), Gutwald (K), Nechvátal (89. Novotný), Mareš – Císař (41. Pittner), Rod