Na hattrick stačilo 11 minut

Na hattrick stačilo 11 minut

TJ Slavoj Eurotech Třešť B – TJ Skalka Brzkov

6 : 0 (3 : 0)

Poprvé v letošním kalendářním roce na domácím travnatém hřišti se představili v sobotu 15. dubna 2017 hráči třešťské Benfici. V rámci 17. kola III. třídy Jihlavska přivítali od 16:00 hodin tým ze spodní části tabulky s cílem navázat na dosavadní střeleckou potenci a přiblížit se vysněnému postupu do Okresního přeboru.

V základní sestavě Slavoje tentokrát ve stopérské dvojici s Kubalou nastoupil Gregor, zatímco Novák začal pouze na lavičce. Jeho chvíle měla přijít až mnohem později. Od úvodních minut bylo na hřišti pouze jedno mužstvo a to domácí. Na obranu hostujícího celku se valil útok za útokem a brankář Brzkova měl plné ruce práce. O první branku utkání se postaral už v 10. minutě zkušený Lovětínský, který si naběhl na zpětnou přihrávku Vrátila a technickou střelou rozjásal asi padesátku domácích fanoušků. O deset minut později už na světelné tabuli svítilo 2:0. Odražený míč do hostující branky prakticky donesl nejmladší hráč týmu Lašan, jenž se tak mezi střelce zapsal i ve druhém letošním domácím utkání. Účet prvního poločasu uzavřel minutu před přestávkou po další povedené akci Vondrák. Prakticky bez práce byl po celý první poločas brankář Slavoje Šebesta, který se na zem zblízka podíval pouze díky podklouznutí při dobíhání nepovedené malé domů.

I po změně stran nechal trenér Muríňo Nováka pouze na lavičce a na hřiště poslal po Gregorovi už druhou posilu z Celticu Krcha. Ten několikrát rozkmital své rychlé nohy, ale žádný z jeho průniků změnu skóre nepřinesl. Po hodině hry došlo na již zmíněného Nováka, který se k překvapení všech postavil nikoli do obrany, ale na hrot. Na hřišti byl pouhých 10 minut, když pohotovou střelou zvyšoval na rozdíl čtyř branek. Sváteční střelec se tak trefil mezi tři tyče podruhé v sezóně. O pět minut později se Novák ocitl osamocen v pokutovém území Brzkova a technickou střelou k tyči zvýšil už na 5:0. Ani tato branka však nebyla pro dnešek jeho poslední. V 80. minutě byl v šestnáctce hostí faulován Krch a hlavní rozhodčí Bednář nařídil pokutový kop. Míč si postavil Novák a s ledovým klidem završil za 11 minut hattrick. Přiblížil se tak rekordmanovi v této statistice Robertu  Lewandowskému z Bayernu Mnichov, kterému na hattrick stačilo pouhých pět minut (mimochodem za 9 minut se trefil 5x). Sniper Novák se v nastaveném čase mohl trefit i počtvrté, ale ve vyložené šanci nastřelil pouze gólmana hostí.

Branky:  70., 75. a 81.(p.k.) Novák Jan, 10. Lovětínský Michal, 19. Lašan Jiří, 44. Vondrák Michal

Rozhodčí: Bednář Josef

ŽK: 30. Nosek – 35. Smutný

Sestava: Šebesta – Lašan, Kubala (K), Gregor, Procházka – Vrátil, Lovětínský, Svoboda, Nosek (80. Pittner), Vávrů (46. Krch) – Vondrák (60. Novák)