V Třešti rozhodl Švejda

V Třešti rozhodl Švejda

TJ Slavoj Eurotech Třešť – FC Velké Meziříčí

2 : 5 (1 : 3)

Ve druhém kole nadstavbové části Krajského přeboru žáků se žáci Slavoje představili v neděli 16. dubna 2017 na domácím hřišti. Soupeřem jim byli vrstevníci z Velkého Meziříčí. V podzimním měření sil ve městě pod dálnicí dokázali mladší žáci vybojovat remízu 2:2, když se o vyrovnání zasloužil v nastaveném čase hlavičkou po rohovém kopu Bouchner (psali jsme zde). 

Vstup do utkání vyšel lépe domácím. Hned v úvodní minutě se dostal do dobrého náběhu z pravé strany Kurt Krafka, ale centrovaný míč lapil vysoký gólman hostí. O pár minut později Martin Prášil vyzval křížnou přihrávkou Kurta k dalšímu pokusu. Ten si míč posunul a tvrdou střelou po zemi rozjásal asi čtyřicítku domácích fanoušků. Hostujícím hráčům však na vyrovnání stačilo pouhých pět minut. To se poprvé v utkání trefil Švejda. Vyrovnávací branka třešťské mladíky zaskočila a ve zbytku první půle byli aktivnější hosté. Po zásluze tak v 17. minutě šli brankou Fendrycha do vedení. Pár minut před přestávkou se podruhé v zápase prosadil Švejda a zařídil pro žáčky Velkého Meziříčí dvoubrankový náskok. 

Do druhého poločasu nastoupili mladí Slavojáci s odhodláním ještě zabojovat a pokusit se zvrátit nepříznivý vývoj utkání. Několikrát sice ohrozili hostující branku, ale překonat vysokého gólmana se jim dlouho nedařilo. Povedlo se to až v 56. minutě Jakubu Němečkovi, jenž byl jedním z šestice hráčů přípravky, kteří se v dresu mladších žáků Slavoje představili. Tou dobou už ale hosté vedli o tři branky, neboť se o pět minut dříve potřetí v zápase prosadil Švejda. A nebylo to naposledy. V závěrečné minutě se meziříčský střelec trefil počtvrté a uzavřel účet utkání.

vedoucí mužstva Jaroslav Kříž k utkání:

„Věděli jsme, že nás dneska čeká těžký soupeř. Už na podzim jsme na hřišti ve Velkém Meziříčí vybojovali cenný bod. Tentokrát to nevyšlo. Kluky ale musím pochválit za bojovnost a snahu hrát fotbal. O výsledek u této věkové kategorie vůbec nejde. Máme hodně mladé hráče a každé takové měření sil jim pomůže ve fotbalovém růstu. Věřím, že za týden v Nedvědicích opět zabojujeme a ukážeme, že chceme a umíme hrát fotbal, nikoli kopanou.“

Branky: 3. Krafka Kurt, 56. Němeček Jakub – 8., 26., 51. a 60. Švejda Petr, 17. Fendrych Adam

Rozhodčí: Nápravník Jan

Sestava: Daniel Kousal – Jan Široký, Vojtěch Jirák, Adam Novotný – Filip Daněk, Martin Prášil, Ondřej Pátek, Kurt Krafka – Jaroslav Červený – střídali: Martin Štěpánek, Jakub Němeček, Vojtěch Jelínek a Vojtěch Daněk