Cenná remíza se silnou Polnou

Cenná remíza se silnou Polnou

TJ Slavoj Eurotech Třešť – Slavoj Polná

3 : 3 (1 : 1)

Stejně jako na jejich mladší spoluhráče, také na starší žáky třešťského Slavoje čekal v neděli 26. března 2017 před polednem tým jejich jmenovce z Polné. Polenští starší žáci si v Krajském přeboru této kategorie vedou o poznání lépe než Slavojáci a po podzimní části sezóny jim patří čtvrtá příčka s bilancí sedmi vítězství a čtyř porážek. Z podzimního měření sil na stejném hřišti si polenští z Třeště odvezli vítězství 2: 5 (psali jsme zde). Pro jarní část sezóny se tato soutěž rozdělila na horní a spodní polovinu a tak se v letošním ročníku s tímto soupeřem již žáci Třeště nepotkají.

Utkání začalo náporem hostujícího celku, který se tak po zásluze v 15. minutě dostal do vedení. Teprve inkasovaná branka domácí hráče probudila a ti postupně vyrovnali hru. S přibývajícím časem byli třešťští fotbalisté stále aktivnější a díky bratrské spolupráci se dočkali vyrovnání. Mladší žák Vojta Jirák na hranici pokutového území přiklepl míč svému staršímu bratrovi Adamovi, a ten prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

Druhý poločas byl od začátku vyrovnaný. Oba týmy střídali světlé okamžiky s těmi horšími a skóre zůstávalo dlouho vyrovnané. Vedení na stranu domácích otočil pohotovou střelou Martin Surán. Když o několik minut později navýšil vedení domácího celku svou druhou brankou v utkání Adam Jirák, zdálo se, že hosté z Polné odjedou tentokrát z Třeště bez bodového zisku. Dvoubrankové vedení domácí hráče ukolébalo. Zcela nepochopitelně přestali hrát a přenechali iniciativu hostujícím hráčům. Mladí fotbalisté z Polné se ale nechtěli s porážkou smířit a dvěma brankami srovnali skóre. V úplném závěru měli ještě příležitost domácí, ale tu nevyužili, a tak utkání skončilo asi spravedlivou remízou.

trenér Jiří Nechvátal k utkání:

„Začátek zápasu byl z naší strany hodně špatný. Postupně jsme se ale zvedli a chtěli hrát fotbal.  Bohužel je to stále jako na vlnách, chvíli hrajeme, chvíli jen stojíme. Pokud chceme v dalších utkáních uspět, musíme bojovat celý zápas.“

Branky: Adam Jirák 2x, Martin Surán

Sestava: Pokorný – Veverka, Surán, Topinka P., Stoklásek – Kubelík, Šebela, Kubát, Fencík, Topinka F. – Jirák A. – střídali: Fišer, Kohout, Jirák V.