Střeleckou mušku si schovávají na soutěž

Střeleckou mušku si schovávají na soutěž

TJ Slavoj Eurotech Třešť – SK Huhtamaki Okříšky

3 : 1 (1 : 0)

Ačkoliv A či B tým mužů tento víkend nečekalo žádné utkání a jejich hráči se plně soustředí na první utkání jarní sezóny, které odehrají 2. (respektive v případě Benfici 1.) dubna v 15:30 na domácí půdě, hřiště s umělým povrchem nezahálelo. Dorostencům začíná totiž jarní část sezóny až 9. dubna, a tak jsme je mohli 25. března v 10:15 vidět při nástupu k utkání s hosty z SK Huhtamaki Okříšky.

Utkání začalo ve vysokém tempu. Slavoj se pokoušel soupeřův blok překonat svojí tradiční strategií. Kombinační hra spolu s kolmicemi, či křídelními přihrávkami za obranu protivníka zaskočila, ovoce však nenesla. Navíc ano hosté nebyli na hřišti druhořadým soupeřem. Využívali svého vzrůstu a důrazu a přetlačovali naše dorostence ve většině osobních soubojů. Jejich snahy však končili pouze poblíž šestnáctky gólmana Adama Bečici. Domácí si tvořili řadu zajímavých příležitostí, ale štěstí či klid v koncovce jim dlouhou dobu chyběli. Když tedy útočníci nedokázali zajistit změnu skóre, chopil se příležitosti stopér Martin Kubát. Po rohovém kopu rozehraném na střelu mu popostrčil míč Ivo Pöndl a Martin za pomocí českého bodla prostřelil vše co mu stálo v cestě a rozveselil tak hrstku přihlížejících fanoušků.

Druhý poločas začal ve stejném tempu jako ten první skončil s tím rozdílem, že se rychle změnilo skóre. Ve 48. minutě se totiž tváří v tvář brankáři Okříšek po pohledné kombinaci objevil Martin Kantor a nemýlil se. Druhá inkasovaná branka hosty zmrazila. Najednou jim chyběl pohyb a Třešť byla na hřišti jasným pánem. V 69. minutě ukázal pěkný průnik z levého křídla do šestnáctky Ivo Pöndl, který zakončil třetí brankou. Když v 81. minutě nebyl po sporném ofsajdu uznán gól Jakuba Štěpánka do prázdné branky po přihrávce Matyáše Kříže, zdálo se že zápas je už de-facto u konce. To by ale musel Martin Kubát říct své poslední slovo. Jeho hrátky jako posledního muže na hřišti už totiž nějakou chvíli zaváněli. V 88. minutě si ukousl až moc velké sousto a jeho omyl nedokázal napravit už ani brankář Adam Pokorný. A aby byl náš výčet kompletní v 90. minutě si navíc za útočný faul ve vápně vykoledoval žlutou kartu.

trenér Zdeněk Derganz k utkání:

„Dneska jsme byli od začátku lepším týmem. Hra se sice přelévala ze strany na stranu, ale hosté se do zakončení prakticky nedostali. To na druhé straně naši hráči naopak zahazovali šance jak na běžícím páse. Věřím, že si střeleckou mušku schovávají až na soutěžní utkání“

Branky Třeště: 33. Kubát, 48. Kantor, 69. Pöndl

Sestava: Bečica – Budíček, Kubát, Kříž Jiří, Rod – Kantor, Háva, Nechvátal, Fencík, Pöndl – Kříž Matyáš – Střídali hokejově: Pokorný, Hartl, Štěpánek