Do třetice stejný výsledek

Do třetice stejný výsledek

TJ Slavoj Eurotech Třešť – Slavoj Polná

4 : 0 (2 : 0)

Uplynulý týden odstartoval jarní rovnodenností, což bylo neklamným znamením, že se blíží začátek krajských a okresních fotbalových soutěží. Ty začínají pro A i B tým mužů hned o nadcházejícím víkendu. Žáci, stejně jako dorostenci třešťského Slavoje začínají své soutěže až o týden později, a tak velice kvalitního zázemí, včetně kvalitní hrací plochy s umělým povrchem, zatím využívají k přátelským utkáním. Žáci si minulou neděli 26. března 2017 pozvali účastníka Krajského přeboru, tedy tým ze stejné soutěže, Slavoj Polná.

V základní sestavě domácích tentokrát chyběli opory zadních řad Jan Široký a Filip Háva. Příležitost tak dostali další šikovní kluci ze starší přípravky Adam Novotný, Vojta Jelínek či Jakub Komín. Slavojáci vstoupili do utkání velice aktivně a především rychlou křídelní hrou se tlačili do zakončení. Z tohoto pohledu byl asi nejaktivnější Kurt Krafka  a za svou aktivitu byl po zásluze odměněn vedoucí brankou. Na jeho křížnou střelu na zadní tyč gólman hostí nedosáhl. Do poločasové přestávky se domácí trefili ještě jednou. Prudký centr Martina Prášila před branku Polné si hostující obránce srazil do vlastní sítě.

Rovněž po změně stran byli lepším týmem hráči domácího Slavoje a svého jmenovce z Polné téměř k ničemu nepustili.  O první změnu skóre ve druhé půli se postaral Jarda Červený, když ve středovém kruhu převzal průnikovou přihrávku od Ondry Pátka a pelášil sám na soupeřovu branku. Podél vyběhnuvšího gólmana polenských pak zařídil pro domácí tříbrankové vedení. Gólovou tečku za utkáním pak udělal tvrdou střelou stoper Vojta Jirák, který si za svou aktivitu branku určitě zasloužil. Potřetí v řadě tak mladí Slavojáci neinkasovali a svému soupeři nasázeli čtyři branky.

trenér Jiří Gregor k utkání:

„Těší mě, že výkon většiny hráčů má stoupající tendenci. Líbí se mi Kurt Krafka, který na pravé straně opravdu maká. Také Ondrovi Pátkovi jsem našli místo (ve středu hřiště), kde může naplno rozvinout své individuální dovednosti a přehled. Co mě ale překvapilo a zároveň potěšilo, je výkon Vojty Jelínka a Jakuba Komína ze starší přípravky. Na jaře za nás hráli vůbec poprvé a ukázali, že z nich mohou být fotbalisté. Svých starších protihráčů se vůbec nebáli. Vojta na postu krajního obránce dokázal spousty míčů vybojovat a ještě konstruktivně rozehrát. To samá lze řídt i o Kubovi na kraji zálohy. Byl bych rád, kdyby za nás mohli nastupovat častěji.“

Branky: Kurt Krafka, Martin Prášil, Jaroslav Červený a Vojtěch Jirák

Sestava: Daniel Kousal – Adam Novotný, Vojtěch Jirák, Jakub Němeček – Filip Daněk, Ondřej Pátek, Martin Prášil, Kurt Krafka – Jaroslav Červený – střídali: Vojtěch Jelínek, Jakub Komín, Matěj Svoboda