Na Apríla byl v Třešti 1. máj...

Na Apríla byl v Třešti 1. máj…

TJ Slavoj Eurotech Třešť B – TJ 1. máj Hybrálec

9 : 1 (4 : 1)

O prvním dubnovém víkendu se na Jihlavsku naplno roztočil kolotoč krajských a okresních fotbalových soutěží dospělých. Jako první se třešťským fanouškům na domácím hřišti představila na Apríla „Benfica“. Její hráči, bojující o postup do Okresního přeboru, přivítali na umělé trávě třetí celek průběžné tabulky III. třídy.

Před utkáním panovala v domácí kabině značná nervozita. Nejenom, že se zápasu nemohl z rodinných důvodů zúčastnit trenér Muríňo, ale hosté z Hybrálce byli vždy pro jeho tým nepříjemným soupeřem. Navíc výsledek tohoto utkání mohl hodně napovědět o postupových ambicích domácího celku.

Nervozita ale zůstala v kabině, neboť od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího bylo na hřišti vidět pouze jedno mužstvo a to domácí. Už ve 3. minutě posadil Lovětínský rohový kop přesně na hlavu Vondráka a nejmenší hráč na hřišti otevřel skóre. Po deseti minutách hry vrátil přetažený rohový kop do šestnáctky Lacina a jeho přízemní centr usměrnil za záda gólmana Hybrálce Císař. V polovině první půle utekl po pravém křídle Vrátil, jeho centrovaný míč dokázala obrana hostí odvrátit pouze k nabíhajícímu Vondrákovi a ten střelou k tyči rozjásal zhruba čtyřicítku domácích fanoušků potřetí. Po půlhodině hry se ocitl osamocen před hostujícím gólmanem Císař a nadvakrát zvýšil už na 4:0. Vzápětí se hráčům Hybrálce podařilo snížit. Postaral se o to bývalý hráč Slavoje Ehrenbereger, který dokázal využít zmatku v domácí obraně. Po hříchu to byla jediná střela hostí v prvním poločase. Naopak domácí dál hýřili aktivitou. Za zmínku určitě stojí přímý kop Lovětínského, po kterém zazvonila tyč. Těsně před přestávkou mohl dokonat hattrick Vondrák, jemuž skvěle prostrčil míč Lovětínský. Obešel sice gólmana Hybrálce, ale jeho střelu dokázal z brankové čáry vykopnout vracející se obránce hostí.

Druhý poločas odstartoval pokutový kop, který sudí nařídil za faul na pronikajícího Vondráka. Míč si postavil střídající Nosek, jenž už letos jednu penaltu proměnil, a to v přípravném utkání proti Litohoři. Nemýlil se ani tentokrát a střelou do šibenice otevřel účet druhého poločasu. Uběhly pouhé tři minuty, když si na odražený míč po rohovém kopu naběhl Svoboda a jeho tvrdou střelu tečoval do brány Lašan 6:1. Následovala dvacetiminutovka ve které hosté opět jednou vystřelili na branku Slavoje, ale jejich slabý pokus pohodlně Šebesta zlikvidoval. To domácí se předháněli v zahazování příležitostí. Jejich střelecké pokusy mířily buď mimo, a nebo si s nimi gólman hostí poradil. Závěrečnou desetiminutovku odstartoval Svobodův přízemní centr za obranu Hybrálce, který usměrnil za záda gólmana střídající Herkner. Stejný hráč se řítil sám na brankáře Hybrálce ještě dvakrát. Nejprve dvě minuty před koncem posunul míč vedle sebe na nabíhajícího Vondráka, který svůj solidní výkon korunoval svou třetí brankou v zápase. V nastaveném čase pak sám Herkner nadvakrát uzavřel účet utkání.

Branky: 3., 23 a 89. Vondrák Michal, 10. a 29. Císař Petr, 78. a 90. Herkner Petr, 54. Nosek Libor (p.k.), 56. Lašan Jiří – 36. Ehrenberger Tomáš

Sestava: Šebesta – Lupač (46. Tausch), Kubala, Novák, Lašan – Lacina A., Lovětínský (66. Herkner), Svoboda, Vrátil – Vondrák, Císař (46. Nosek)