Podruhé v řadě s nulou

Podruhé v řadě s nulou

TJ Slavoj Eurotech Třešť – FSC S. Říše/Sokol Předín

4 : 0 (1 : 0)

V neděli 19. března 2017 dopoledne sehráli mladší žáci Slavoje další přátelské fotbalové utkání. Tentokrát jejich soupeřem bylo společné mužstvo Staré Říše a Předína nastupující v I.A třídě Kraje Vysočina. Mladí Slavojáci se tentokrát museli obejít bez dvojice Dan Bouchner a Jarda Červený, kteří přijali pozvání zahrát si za tým Vysočiny Jihlava. Větší příležitost tak dostali další šikovní hráči starší přípravky Filip Daněk, Matyáš Široký či Jakub Němeček.

Od úvodního hvizdu rozhodčího Jana Kříže byli domácí lepším týmem a hosty téměř nepustili na vlastní polovinu. Branka hostujícího celku však byla pro mladé fotbalisty Slavoje dlouho zakletá. Po jejich zakončení párkrát zazněla branková konstrukce a několik skvělých zákroků předvedl rovněž předínský brankář. Gólově prosadit se podařilo až ve 21. minutě Ondru Pátkovi. Vzápětí mohlo být srovnáno. Stoper Vojta Jirák uklouzl a nabídl předínskému útočníkovi šanci. S jeho pokusem si ale gólman Dan Kousal poradil a dál držel čisté konto.

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Žáčci Slavoje se dobře pohybovali, lépe kombinovali a často se dostávali do zakončení. I tentokrát si však vzali ponaučení ze slov renomovaného trenéra Pepíka Hnátka: „Trefujte zařízení“ a několikrát opět orazítkovali brankovou konstrukci (v součtu obou poločasů to bylo 8x). Navýšit vedení se podařilo až Filipu Daňkovi, krásnou přízemní střelou na zadní tyč. Na tříbrankový rozdíl zvyšoval z dorážky benjamínek týmu Matěj Svoboda a konečnou podobu výsledku dal tvrdou střelou Vojta Jirák.  

Branky: Ondřej Pátek, Filip Daněk, Matěj Svoboda a Vojtěch Jirák

Sestava: Daniel Kousal – Jan Široký, Vojtěch Jirák, Filip Háva – Matyáš Široký, Ondřej Pátek, Martin Prášil, Kurt Krafka – Filip Daněk – střídali: Jakub Němeček a Matěj Svoboda

Několik fotomomentek z tohoto utkání od Gábiny Široké najdete zde.