St. žáci ve druhé půli otočili výsledek

St. žáci ve druhé půli otočili výsledek

TJ Slavoj Eurotech Třešť – FSC S. Říše/Sokol Předín

2 : 1 (0 : 1)

Necelou půlhodinku po svých mladších spoluhráčích se v neděli 19. března 2017 na umělé trávě v Třešti představili proti stejnému soupeři rovněž starší žáci Slavoje. I oni se museli obejít bez několika opor. Chyběli třeba zranění Dominik Šebela, Lukáš Zedník a Milan Doležal či nachlazený Eda Kubelík. Naopak se po zranění vrátil do sestavy Martin Surán.

Do utkání vstoupili lépe domácí hráči a zatlačili soupeře před vlastní šestnáctku. Bohužel se stále potýkají s nepřesnou finální přihrávkou či špatným zakončením a tak udeřilo na druhé straně. Útočník Předína vystihl nepovedenou malou domů Pavla Stokláska, podél vyběhnuvšího brankáře Adama Pokorného poslal míč volnému spoluhráči, pro kterého nebyl problém uklidit míč do odkryté branky. Jednogólové vedení hostující hráče nakoplo a po zbytek první půle byla hra vyrovnaná, ovšem bez brankového efektu.

Druhý poločas začali opět aktivněji domácí žáci Slavoje. Měli optickou převahu a tlačili se za vyrovnáním. To se jim podařilo po asi nejkrásnější akci utkání. Martin Veverka ukázkově přenesl z levé strany hru doprava na nabíhajícího Filipa Topinku, ten si míč posunul, podíval se a poslal přesný centr do pokutového území hostí.  Na to správné místo si naběhl Adam Jirák a hlavičkou „alá Ronaldo“ nedal gólmanovi šanci. Svůj solidní výkon v utkání pak potvrdil Martin Veverka, když přesnou střelou zpoza šestnáctky dokonal obrat v utkání a zařídil pro domácí první výhru v letošním kalendářním roce.

Branky Slavoje: Adam Jirák a Martin Veverka

Sestava: Pokorný – Fišer, Surán, Topinka P., Stoklásek – Veverka, Kubát, Fencík, Topinka F. – Jirák – Kohout – střídali: Prášil, Pátek