Netradiční čas i soupeř

Netradiční čas i soupeř

TJ Slavoj Eurotech Třešť – FC Slovan Havlíčkův Brod U19

2 : 2 (1 : 1)

V netradičním čase a s netradičním soupeřem se v další přípravě na jarní část sezóny utkal A-tým mužů Slavoje. V sobotu 11. března 2017 v 10 hodin přivítali na svém hřišti starší dorost (U19) Slovanu Havlíčkův Brod.

Hosté, hrající Moravskoslezskou divizi staršího dorostu, vstoupili do utkání bez respektu. Už v první minutě si naběhl mezi dvojici stoperů Slavoje NovotnýNovák havlíčkobrodský útočník. Prvně jmenovaný hráč ho ale na hranici šestnáctky poslal k zemi. Hlavní rozhodčí Jelínek nezaváhal ani na vteřinu a ukázal na značku pokutového kopu. Ten hostující exekutor bezpečně proměnil a poslal tak Slovan do vedení. Neuběhlo ani deset minut, když si na střílený centr do pokutového území hostí naběhl Mareš a usměrnil míč za záda bezmocného gólmana. Mimochodem pro Mareše to byla již sedmá vstřelená branka ve třech po sobě jdoucích utkáních. V další nadějné příležitosti se ocitl Ivan, ale jeho střela mířila mimo tři tyče. Po zbytek první půle se hra přelévala ze strany na stranu, oba brankáři však již další střelu za svá záda nepustili.

Po změně stran domácí trenér vystřídal dvojici hráčů a přeskupil sestavu. V záloze se objevil Nechvátal a na hrotu štírek Vondrák. I nadále mohla hrstka fanoušků sledovat rychlý kombinační fotbal od obou týmů. Vedoucí branku Slavoje zařídil v 56. minutě Kříž, když si na hranici šestnáctky počíhal na odražený míč a zamířil přesně. Ani tentokrát to netrvalo více jak deset minut a bylo opět srovnáno. Havlíčkobrodští mladíci ukázali důraz v pokutovém území Slavoje. Míč se několikrát odrážel od hráčů obou celků, až přistál přímo na kopačce hostujícího útočníka, který se tváří v tvář brankáři Kousalovi nemýlil. V poslední dvacetiminutovce se oba týmy sice snažili strhnout vedení na svojí stranu, ale to se žádnému z nich nepodařilo, a tak se po devadesáti minutách rozešli smírně.

trenér Radek Nápravník k utkání:

„Věděl jsem, že nás čeká těžký soupeř. Kluci z Havlíčkova Brodu jsou rychlí, důrazní a svým soupeřům nedarují ani metr prostoru. My jsme jim však opláceli stejnou mincí. Hosté dokázali vyvinout tlak na naší rozehrávku, což v předchozích utkáních nebylo. Naši hráči se s tím ale vypořádali dobře.“

Branky Slavoje: Mareš, Kříž

Sestava: Kousal – Lupač, Novotný J., Novák (46. Nechvátal), Tausch – Ivan (46. Vondrák), Gutwald, Mareš, Kříž, Lacina M. – Rod