Branka Slavoje zůstala zamčena

Branka Slavoje zůstala zamčena

TJ Slavoj Eurotech Třešť – SK Huhtamaki Okříšky

4 : 0 (1 : 0)

Dalším soupeřem , který přijal pozvání žáků Slavoje k přípravnému utkání, byl v neděli 12. března 2017 tým SK Huhtamaki Okříšky. Jako první se s úderem devaté hodiny na umělé trávě v areálu Slavoje představili mladší žáci.

Vstup do utkání vyšel domácím Slavojákům na výbornou. Hned v první minutě se po pravé straně protáhl do pokutového území Jarda Červený a našel pod sebou naběhnutého Ondru Pátka. Ten se nemýlil a levačkou zamířil přesně k tyči. Vedoucí branka hostující žáčky na chvíli zmrazila, a tak se na jejich branku valil jeden útok za druhým. Bohužel koncovka domácích byla buď nepřesná nebo stál míči v cestě do branky gólman Okříšek. V závěru první půle se hra malinko vyrovnala a ke slovu se dostali i hosté. V poslední minutě se při závaru před brankou Slavoje zranil gólman Daniel Kousal a do druhé půle jej v brance vystřídal Filip Daněk.

V úvodu druhého poločasu udeřili domácí podruhé a opět u toho byl Jarda Červený. Počíhal si na odražený míč, udělal kličku bránícímu hráči Okříšek a téměř z nulového úhlu protlačil míč do branky. O pět minut později už na světelné tabuli svítilo 3:0. Rychlou kombinační akci zakončil přesnou střelou Kurt Krafka, který si dobře naběhl a využil přesný pas od Matyáše Širokého. Závěrečnou desetiminutovku odstartovala dobrá příležitost hostí. Domácí obrana faulovala v pokutovém území a žáčci Okříšek tak dostali výhodu pokutového kopu. Tady se vyznamenal gólman Filip Daněk, jenž penaltu z přehledem zneškodnil. Vzápětí se opět potvrdilo otřepané nedáš-dostaneš. Domácí rychle založili další protiútok, který hostující obrana dokázala odvrátit pouze na rohový kop. Míč si postavil Matyáš Široký a k překvapení všech jej zakroutil přímo do branky.

Branky: Ondřej Pátek, Jaroslav Červený, Kurt Krafka a Matyáš Široký

Sestava: Daniel Kousal – Filip Háva, Vojtěch Jirák, Jan Široký – Jarda Červený, Ondřej Pátek, Martin Prášil, Kurt Krafka – Filip Daněk – střídali: Matyáš Široký, Vojtěch Kšír, Matěj Svoboda

Několik fotomomentek z tohoto utkání od Gábiny Široké najdete zde.