Bojovnost přinesla cenný skalp

Bojovnost přinesla cenný skalp

TJ Slavoj Eurotech Třešť – FC Slovan Havlíčkův Brod U17

2 : 0 (1 : 0)

V sobotu 11. března 2017 přivítali naši dorostenci na umělé trávě 3. celek Moravskoslezské divize mladšího dorostu skupiny D FC Slovan Havlíčkův Brod. Poté co minulý týden po průměrném výkonu porazili Dačice (psali jsme zde), očekávali všichni, že utkání bude svým průběhem dost jednostranné.

Třešť vstoupila do utkání s mírným respektem. Brzy se však oklepala. Ukázala svému soupeři, že se nebude jenom bránit z hlubokého bloku a nehodlá dát svou kůži bez boje. Záhy se ukázalo, že míče za obranu můžou být klíčem k tomu, jak překonat těžko prostupné řady Slovanu. Po cca 10 minutách hry to předvedl Dominik Háva když se otočil ve středu hřiště a přesným pasem nalezl Matyáše Kříže, který udělal kličku vyběhnuvšímu brankáři a zamířil přesně do odkryté brány. Nebezpeční byli však i hosté. Ve 25. minutě z bezprostřední blízkosti jen těsně přestřelili branku Slavoje. Při snaze zachytit centrovaný míč se zranil brankář David Vondruška a do zápasu tak musel bez rozcvičky naskočit Adam Pokorný. Do dvoubrankového vedení mohl poslat Třešť Ivo Pöndl, jenže jeho lob po pasu Marka Novotného orazítkoval pouze tyč.

Ve druhé půli se obraz hry příliš nezměnil. Hosté nadále předváděli kvalitní kombinační hru, ale mladí dorostenci Slavoje dál pokračovali ve svém aktivním napadání. Slovan však nejednou předvedl své kvality a schopnosti ve chvíli kdy dostane jen trochu času a prostoru. Naštěstí se obraně s vydatnou pomocí Adama Pokorného podařilo všechna nebezpečí zažehnat. Výrazně jim v tom napomohli i hráči soupeře, kteří nejspíš zapomněli střelecké kopačky doma. I na protilehlé straně hřiště se musel gólman činit. K několika dobrým příležitostem se dostali Ivo Pöndl, Martin Kantor či Matyáš Kříž… Z mnoha standardních situací se nakonec ujala až ta poslední. V 88. minutě si míč k rohovému praporku postavil Filip Nechvátal, vyslal přízemní centr na přední tyč, odražený míč doputoval k Michalu Křížovi, který ho střelou z první uklidil k tyči.

Trenér Zdeněk Derganz k utkání:

„Po minulém týdnu jsem dnes předpovídal debakl. Kluci mě ale mile překvapili, když bojovný výkon a zápal s tréninků přenesli i do zápasu. Ano, k vidění byly i individuální chyby, ale kluci za sebe dokázali zaskočit a především dobře dostupovali soupeře. Doufám jen, že takovéto výkony budeme podávat i v dalším průběhu sezóny.“

Branky: 10. Kříž Matyáš, 88. Kříž Michal

Sestava: Vondruška David (26. Pokorný Adam) – Doležal Milan, Novotný Marek, Kubát Martin, Kříž Michal – Nechvátal Filip, Fencík Tomáš, Kříž Jiří, Háva Dominik, Pöndl Ivo – Kříž Matyáš – střídali hokejově: Kantor Martin, Štěpánek Jakub