Muži A: Žirovnice si odvezla výprask

Muži A: Žirovnice si odvezla výprask

TJ Slavoj Eurotech Třešť – FC Slavoj Žirovnice 5 : 1 (1 : 1)

Do prvního soutěžního zápasu v jarní části sezony vstoupily oba dva týmy velmi opatrně. Hra se odehrávala především ve středu pole, bez výraznějších šancí na obou stranách. K vidění bylo vidět spousty osobních soubojů. Oba soupeři se snažili prosadit především nakopávanými míči, ale obrany pracovaly spolehlivě. Rušno před oběma brankami bylo až v závěru poločasu. Hosté se nejprve dostali do vedení brankou Houšky. Hráči Třeště srovnali hned za dvě minuty, když se po standartní situaci zblízka prosadil Kodys.

Úvod druhého poločasu vyšel domácím. Výborně zapracoval Chalupský a připravil branku pro Krejčího. Hosté poté přidali a zatlačili domácí do defenzivy. Kolem 65. minuty přišel největší tlak hostí, ale Třešť podržel brankář Pešta, nebo jej zastoupil obránce Tausch, který vyhlavičkoval míč z brankové čáry. Rozhodnutí zápasu přišlo deset minut před koncem, kdy se dostal na hranici velkého vápna k míči Trnka a krásným lobem uklidnil hráče Třeště. Těm narostla křídla a ještě dvakrát skórovali, když se prosadili střídající hráči Rod a Lacina. Ti tak stanovili konečné skóre na 5 : 1.

Trenér Zbyněk Peštál k utkání: „Je to pro nás velmi důležité vítězství. Zápas jsme začali nervózně a první poločas nebyl podle našich představ. Pomohla nám vyrovnávací branka v úplném závěru poločasu. Vyšel nám vstup do druhé půle. Poté nás hosté zatlačili, měli jsme i štěstí a zápas rozhodla Trnkova paráda. V závěru jsme využili otevřené hostující obrany k navýšení skóre. Hráči zaslouží velkou pochvalu za to, jak k zápasu přistoupili a odmakali ho. Odměnou jsou jim tři důležité body.“

Branky: 45. Kodys, 51. Krejčí, 80. Trnka, 83. Rod, 87. Lacina – 43. Houška

Sestava: Pešta – Tausch, Procházka, Kříž, Kodys – Mareš, Trnka, Gutwald, Krejčí (83. Lacina) – Chalupský (87. Petráš), Herkner (75. Rod)