Dorost dokázal nečekané

Dorost dokázal nečekané

TJ Slavoj Eurotech Třešť – SK Přibyslav 3 : 2 (2 : 0)

První jarní kolo KP Vysočiny mají za sebou také naši dorostenci. Na úvod je čekal asi soupeř ze všech nejtěžší a to dosavadní lídr z Přibyslavi. Při podzimním měření sil na soupeřově hřišti odešli naši hráči poraženi jednoznačně 5 : 0, když  si za celý zápas nevytvořili jedinou brankovou příležitost. Tentokrát to ovšem bylo úplně jiné utkání.

V prvním poločase jsme hostující tým jasně přehrávali a poločasové skóre (2 : 0) stanovil svými naprosto nezastavitelnými úniky za obranu Petr Herkner.

Do druhé půle jsme nastoupili s jednou vynucenou změnou v sestavě, a to když zraněného Filipa Nechvátala nahradil mladý Lukáš Bargl. Ten sice nehrál vůbec špatně, ale chybí mu ještě nějaké zkušenosti. Kvůli této změně tedy střed zálohy nebyl tak sehraný. Navíc naše obrana chybovala a dovolila hostům snížit. Zhruba uprostřed druhého poločasu završil hattrick Petr Herkner po krásné přihrávce Štěpána Příhody, který dlouho nehrál a na hřišti byl sotva 5 minut, když vystřídal Ivo Pöndla. Hostům se přesto podařilo znovu snížit. Závěr zápasu si ovšem naši dorostenci pohlídali a Přibyslav k ničemu nepustili. Připsali si tak těsné, ale důležité vítězství 3 : 2.

Asistent trenéra Josef Herkner k zápasu:

,,K utkání kluci přistoupili velice zodpovědně a obětavě. Do zápasu jsme nemohli nastoupit v kompletní sestavě, chyběl nám především distancovaný Kuba Novotný a brankář Adam Prycl. Musím poděkoval všem čtyřem starším žákům, kteří nám pomohli a bez jejichž pomoci bychom asi těžko skládali tým. Vyzvedl bych také výkon Jardy Vávrů, který si v pro něj nezvyklé roli stopéra  poradil s rychlými útočníky hostí, a Filipa Nechvátala, protože bez jeho nádherných pasů bychom asi neobstáli a samozřejmě našeho elitního střelce Petra Herknera.“

Branky: Herkner Petr 3x

Sestava: P. Svoboda – M. Kubát, J. Lašan, J. Vávrů, O. Konečný (50. O. Rodek) – I. Pöndl (60. Š. Příhoda), F. Nechvátal (45. L. Bargl), D. Klaus, D. Voráček, M. Kantor – P. Herkner