Rodík a Červ 2:2

Rodík a Červ 2:2

TJ Sokol Lípa – TJ Slavoj Třešť

1 : 4 (1 : 2)

S cílem oplatit svým vrstevníkům porážku nastoupili necelou půlhodinku po mladších žácích ke svému soutěžnímu utkání na hřišti v Lípě starší žáci Slavoje. Také trenér Jirka Gregor se musel v utkání obejít bez několika nemocných či zraněných hráčů a tak v neděli 21. dubna 2024 absolvovala pětice mladších žáků Slavoje navíc velkou porci minut i se svými staršími spoluhráči.

Do utkání vstoupili lépe fotbalisté Třeště. Díky tomu, že první poločas hráli ve směru z kopce, nebo snad proto, že byli fotbalovější, vstoupili do utkání lépe. V úvodních minutách hned několikrát nebezpečně zahrozili, ale Fikar v brance Sokola byl pozorný. V 16. minutě ale udeřilo na opačné straně hřiště, tedy na kopci. Obrana Slavoje v čele s brankářem otálela s rozehrávkou od vlastní branky tak dlouho, až je o míč obral Milichovský a pohodlně jej uklidil do sítě. Z vedení se radovali žáci domácího Sokola pouhé dvě minuty. Adam Červený vystihl ve středu hřiště soupeřovu přihrávku a s míčem u nohy individuálně prošel a kolem brankáře domácích zařídil vyrovnání. Uběhly pouhé dvě minuty a středopolaře Slavoje napodobil Dan Rodek. I on si pohrál s domácí obranou a otočil vývoj utkání. A protože druhá dvacetiminutovka první půle už branku nepřinesla, odcházeli o poločase do kabin spokojenější hosté.

Po změně stran hráli mladí Slavojáci do kopce, přesto byli v mezihře lepší a při zakončení nebezpečnější. Ve 44. minutě poslal do šestnáctky soupeře pěkný centr z pravého křídla Petr Biskup, zakončující Hynek Šprincl však mířil těsně vedle. Následoval odkop od branky, který výborně vystihl Adam Červený a střelou na zadní tyč navýšil vedení hostí. Fotbalisté Sokola toho směrem dopředu příliš nevymysleli a hostující gólman tak příliš práce neměl. Asi nejnebezpečnější příležitost měli domácí po hodině hry. Defenzíva Slavoje však odolala a míč do sítě nepustila. Lavičce hostí i přihlížejícím fanouškům ale při této akci zatrnulo. V pokutovém území totiž po vzájemné srážce zůstali ležet brankář Vojta Kříž a stopér David Hink. Naštěstí se po chvíli oba zvedli a utkání v pohodě dohráli. Poslední branku a tečku za utkáním udělal dvě minuty před koncem svou druhou brankou v utkání Rodík, když jej osamoceného po průniku z pravého křídla našel přesnou přihrávkou pod sebe Červ, tedy Adam Červený

Starší žáci Slavoje si tak ve třech jarních utkáních připsali už druhou výhru a získali tak už o bod více, než za celý podzim.

Branky: 16. Milichovský Petr – 18. a 45. Červený Adam, 20. a 78. Rodek Daniel

Rozhodčí: Surán Vlastimil

ŽK: bez karet

Sestava: Kříž – Vokřínek, Žádný, Hink, Lysý – Šalanda, Červený, Nosek, Kubů E. S., Biskup – Rodek – střídali hokejově: Šprincl, Toth,