Dva na střídání je málo

Dva na střídání je málo

TJ Sokol Lípa – TJ Slavoj Třešť

5 : 2 (3 : 1)

Týden poté. co se na hřišti v Lípě představili fotbalisté A-týmu Slavoje, zajížděli na stejné místo k soutěžnímu utkání také obě žákovská družstva třešťského oddílu. V neděli 21. dubna 2024 jako první vyběhli v 09:00 hod. na nepříliš kvalitní hřiště mladší žáci obou celků. 

V úvodu utkání malí fotbalisté Slavoje i Sokola především bojovali s nerovným terénem a k vidění tak bylo množství nepřesných přihrávek a ztrát míče.  První opravdu vážnější zakončení předvedli domácí. V 9. minutě se k němu dostal Kafka a Alex Haberl v brance hostí zareagoval pozdě 1:0. O devět minut později lovil gólman Slavoje míč ze své sítě podruhé. Malí Slavojáci se do první vážnější příležitosti dostali až po dvaceti minutách hry. Ale tečovaná střela Hynka Šprincla se mezi tři tyče nevešla. Úspěšnější byl ve 28. minutě Erik Sebastián Kubů. Když to nešlo kombinačně, tak to vzal na sebe. Odvážně prošel individuálně obranou domácích a prostřelil brankáře Sokola. Těsně před přestávkou mohl vyrovnat Petr Biskup. Přímý volný kop z jeho kopačky mířil přesně k tyči, ale gólman Mastík skvěle zasáhl. Hned po rozehrávce se dostal míč na opačnou stranu hřiště a Kafka se opět nemýlil. Prakticky vzápětí hlavní rozhodčí ukončil první poločas.

Druhý poločas začal přesně tak, jak první skončil. Tedy brankou v síti Slavoje. Postaral se o ní Matyáš Kučírek, jehož tečovaná střela mířila do protipohybu hostujícího brankáře. Malí Slavojáčci se přesto nevzdávali a několikrát byli blízko snížení. Asi největší šanci měl ve 48. minutě opět Erik Kubů. Po dalším individuálním průniku obranou Sokola se dostal až před gólmana. Strážce domácí svatyně však byl rychle venku z branky a útočníka Slavoje zakončit nenechal. Kapituloval až o pět minut později po střele Matyho Totha 4:2. Do konce utkání tou dobou zbývalo ještě více než čtvrthodinky, a tak hosté se pokusili ještě utkání zdramatizovat. Jejich snahu však utnul v 61. minutě domácí Klofáč a potvrdil tak tříbodový zisk pro svůj tým. Velkou marodku zmítaný a unavený tým Slavoje se tak opět vrací domů z prázdnou. 

O nadcházejícím víkendu se představí na hřišti lídra průběžné tabulky I. třídy, tak doufejme, že se kluci uzdraví a do Kamenice nad Lipou odcestuje více než jen polovina týmu. 

Branky: 9. a 34. Kavka Jan, 18. Kučírek Viktor, 36. Kučírek Matyáš, 61. Klofáč Patrik – 28. Kubů Erik Sebastián, 52. Toth Matyáš

Rozhodčí: Surán Vlastimil

ŽK: 1:0

Sestava: Haberl – Šprincl, Vokřínek, Mareš – Kušta, Biskup, Toth, Kubů E. S. – Bukvajová – střídali hokejově: Kubů M., Kubů Š.