Ohlédnutí za zimní přípravou přípravek

Ohlédnutí za zimní přípravou přípravek

Jak postupně začínají jednotlivé kategorie svou jarní část sezóny, přišla řada i na Slavojáky z kategorií starší a mladší přípravky. Spolu s nimi je potřeba zmínit i fotbalovou školičku, která se žádné soutěže neúčastní, ale přesto trénuje a rozvíjí pohybové dovednosti těch nejmenších. Jelikož nikdo ze výše zmíněných ani v zimě nelenil, připravil si pro Vás jejich šéftrenér Jaromír Štancl ohlédnutí za jejich zimní přípravou:

Nejmenší Slavojáci z fotbalové školičky se zúčastnili v zimním období několika halových turnajů pořádaných komisí mládeže OFS Jihlava, halového turnaje v Telči a jednoho turnaje na trávě v Kostelci. V této kategorii prozatím vůbec nejde o fotbalové dovednosti, ale o to ukázat dětem jak hrát, o rozvoj všeobecných pohybových dovedností a vypěstování lásky k pohybu.

Mladší přípravka se taktéž zúčastnila několika halových turnajů pořádaných komisí mládeže OFS Jihlava. Na turnaji v Bedřichově obsadila 4. místo. Hlavním programem mladších a starších přípravek je námi pořádaný zimní pohár přípravek. Osm týmů mladších přípravek se v pěti turnajích utkávalo o celkového vítěze zimního poháru. Naší mladší přípravce se letos velmi dařilo. Po suverénním vítězství v základní části a po postupu do finálového turnaje nakonec naši mladí hráči obsadili druhé místo, když jediným naším přemožitelem se stal celkový vítěz zimního poháru tým Huhtamaki Okříšky. Nejlepším hráčem finálového turnaje mladších přípravek se stal dle hodnocení všech trenérů hráč Slavoje Třešť Kryštof Kubů. Tým odehrál zimní pohár ve složení: Alex Tůma, Zeno Křivánek, Emir Kurbanov, Matyáš Nechvátal, Jonáš Smejkal, Filip Nosek, David Soutor, Kryštof Kubů, Matyáš Čáp, Štěpán Fridrichovský a Michal Salus.

Ještě jednou bych chtěl poděkovat týmu mladší přípravky za předváděné výkony a rodičům za jejich trpělivou podporu.

Starší přípravka zahájila zimní přípravu v listopadu halovým turnajem v Novém Rychnově. Tento turnaj malí Slavojáci vyhráli. Tým hrál ve složení: Tomáš Růžička, Jonáš Kodys, Šimon Rejcha, David Soutor, Pavel Krajíček, Ondřej Hink, Přemysl Čech, Ondřej Pařil, Kryštof Kubů. Stejně jako ostatní týmy nastupovali hráči starší přípravky na turnajích pořádaných komisí mládeže OFS Jihlava. Hlavní částí přípravy byl podobně jako u mladší přípravky zimní pohár přípravek. Bohužel v této kategorii se nám herně ani výsledkově vůbec nedařilo. Náš tým nedokázal postoupit do finálového turnaje. Ve stříbrné skupině zimního poháru jsme obsadili 3. místo. Celkovým vítězem zimního poháru starších přípravek se stal tým SK Telč

Děkuji všem hráčům za účast na turnajích a rodičům za jejich podporu.

Závěrem bych chtěl ještě poděkovat všem trenérům mládeže, kteří se podíleli na organizaci a průběhu zimího poháru.“
 
Velké poděkování patří též partnerovi zimního poháru firmě Jakuba Doležala AUTO – MOTO Kuba.