Slavojáčci se dál trápí

Slavojáčci se dál trápí

TJ Slavoj Třešť – TJ Ježek Rantířov

2 : 6 (1 : 4)

Mladší žáci Slavoje nastoupili k odloženému zápasu úvodního kola proti Rantířovu, stejně jako jejich starší spoluhráči, ve čtvrtek 28. září 2023, tedy na svátek Sv. Václava. Hlavní rozhodčí utkání pan Kamil Novák zahájil duel dvou tradičních soupeřů hodinu před polednem za krásného veskrze letního počasí.

V brance domácího týmu dali trenéři tentokrát přednost Lukáši Hamršmídovi. Než si vůbec stihl pořádně šáhnout na míč, lovil jej hned dvakrát ze své sítě. Mladí Slavojáčci totiž nevstoupili do utkání vůbec dobře. Chyběl jim pohyb a o nějaké přihrávce se také mluvit nedá. To hosté z Rantířova byli daleko živější. Dobře napadali rozehrávku domácích a po zisku míče ihned otáčeli hru a tlačili se do zakončení. Hodně aktivní byl v tomto ohledu Pokorný. Přestože Lukáš Hamršmíd několik jeho střeleckých pokusů dokázal zlikvidovat. Šikovný útočník hostí přesto dokázal dvěma brankami navýšit vedení svého týmu. Při jeho poslední trefě si Lukáš Hamršmíd lehce poranil ruku, a tak raději své místo v sestavě přenechal Michalu Pavlíčkovi. Těsně před poločasovou přestávkou ukázali domácí, že i oni se umí dostat k soupeřově brance a nebezpečně jí ohrozit. Po pravém křídle zatáhl míč až do pokutového území Petr Biskup, ale jeho střelecký pokus na bližší tyč gólman vyrazil. Po následném rohovém kopu si odražený míč našel opět Petr Biskup, otočil se kolem bránícího hráče a prostřelil vše co mu stálo v cestě.

Druhý poločas otevřela pěkná individuální akce kapitána hostujícího celku. Prošel obranným valem Slavoje jako nůž máslem a střídajícímu gólmanovi domácích nedal šanci. O tři minuty později předvedl podobnou akci na opačné straně rovněž hráč s číslem sedm na dresu (ale v tom domácím) Jakub Mareš. Brankář Rantířova Duba jeho střelu ale dokázal vyrazit. Naštěstí jenom na kopačku střídajícího Lukáše Hamršmída, který jej pohotově uklidil do odkryté branky. O pár minut později mohlo být pro domácí celek ještě lépe. Po pěkném pasu od Matyáše Totha se z křídla řítil na soupeřovu branku nikým neatakován Petr Biskup. Bohužel se nabídnuté šance zalekl a svůj střelecký pokus nasměřoval přímo do soupeřova brankáře. Nutno podotknout, že gólman Duba byl rychle venku z branky a útočník Slavoje tak neměl příliš prostoru, kam zakončit. Definitivní podobu výsledku dal strážce domácí svatyně Michal Pavlíček, když si v 52. minutě nešťastně srazil do vlastní sítě nepovedený centr hostí z rohového kopu. 

Ani v pátém letošním soutěžním utkání, tak mladí Slavojáčci nedokázali naplno bodovat a na první výhru v sezóně stále čekají. Další možnost budou mít už tuto neděli, kdy na domácí půdě přivítají své vrstevníky z Kamenice nad Lipou.  

Branky: 33. Biskup Petr a 41. Hamršmíd Lukáš – 3., 10. a 20. Pokorný Lukáš, 2. Hon Josef Matěj, 38. Maule Jakub a 52. Pavlíček Michal (vlastní)

Rozhodčí: Novák Kamil

Sestava: Hamršmíd (20. Pavlíček) – Kubů M., Nerad, Mareš – Toth, Vokřínek, Kubů Š, Mynařík – Biskup – střídali hokejově:  Mitiska, Bartušek, Šalanda, Preis, Pavlíček (20. Hamršmíd)