Pomohla změna a návrat do sestavy

Pomohla změna a návrat do sestavy

TJ Slavoj Třešť – TJ Ježek Rantířov

2 : 1 (2 : 1)

Ve čtvrtek 28. září 2023, tedy na svátek Sv. Václava, sehráli starší žáci třešťského Slavoje na domácí půdě od 9:00 hodin dohrávku úvodního kola I. třídy žáků proti tradičnímu soupeři z Rantířova. Původní, krajským fotbalovým svazem stanovený, termín utkání byl v neděli 27. srpna, tedy v době letních prázdnin. Bylo by tak prakticky nemožné poskládat tým, neboť velká většina žáčku byla v té době ještě někde na táboře, dovolené či u babičky.  

Podle papírových předpokladů byli hosté z Rantířova v utkání favoritem a tyto předpoklady začali naplňovat od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího. Na dlouhou dobu se usadili na své útočné polovině a případné protiútoky domácích likvidovali hned v jejich zárodku. Přes úporně bránící hráče Slavoje se do zakončení dostávali jen sporadicky. A když už se přeci jen k nějakému dostali, pak bylo buď nepřesné nebo končilo v náruči Vojty Kříže, který se do branky Slavoje vrátil po dlouhé době, během níž nastupoval na opačném pólu sestavy, tedy v útoku. S přibývajícím časem Slavojáci hru vyrovnali a ve 27. minutě šli do vedení. Ve středu hřiště vybojoval míč Filip Žádný a přesnou kolmicí mezi stopery vybídl na zteč Adama Červeného. Šikovný záložník domácího celku se natlačil před bránícího hráče hostí a prostřelil vybíhajícího gólmana. Prakticky ihned po rozehrávce a zisku míče se po pravém křídle řítil na soupeřovu branku Jenda Polák, ale jeho střelecký pokus mířil jen do boční sítě. Po půlhodině hry po autovém vhazování zatáhl po pravém křídle až do pokutového území míč Adam Červený a následně jej předložil pod sebe přímo proti noze nabíhajícího Lukyho Noska 2:0. Pět minut před přestávkou však dokázal drobného zaváhání v komunikaci obránce s gólmanem využít Půža a korigoval vývoj utkání.  

Po změně stran to byli opět Rantířov, kdo diktoval tempo hry a několikrát nebezpečně ohrozil branku soupeře. Naštěstí pro domácí tým, žádný z jeho pokusů v síti neskončil a Slavoj tak stále držel vedení 2:1. V 54. minutě dostali domácí fotbalisté výhodu přímého volného kopu v blízkosti pokutového území. Míč si postavil navrátilec po zranění Luky Nosek, ale pěknou střelou pouze orazítkoval břevno soupeřovy branky. O pár minut později to byl opět nejlepší střelec Slavoje, kdo se řítil sám na soupeřovu branku. Obešel gólmana, ale svůj střelecký pokus nasměřoval pouze do tyče. Hosté z Rantířova i nadále častěji drželi míč na svých kopačkách, ale dostat jej za záda Vojty Kříže se jim nepodařilo. Zhruba pět minut před koncem utkání mohl pro Slavoj přidat pojistku Luky Nosek, když se od středové čáry řítil sám na hostující branku. Ani tentokrát však neuspěl. Vybíhající strážce svatyně hostí Janíček dokázal jeho střelu vytěsnat nohou mimo tři tyče. A protože podobně dopadl samostatný únik hostujícího útočníka na opačné straně hřiště, skončilo utkání hubeným leč důležitým vítězstvím domácího Slavoje.

Branky: 27. Červený Adam, 32. Nosek Lukáš – 35. Půža Patrik

Rozhodčí: Novák Kamil

ŽK: 1:1

Sestava: Kříž – Tyrner, Rodek, Hink, Lysý – Polák, Červený, Źádný, Nosek, Koníř – Biskup – střídali hokejově: Hynk, Vokřínek, Toth