Omluva do Kněžic

Omluva do Kněžic

TJ Sokol Kněžice – TJ Slavoj Třešť B

2 : 1 (1 : 1)

Ve čtvrtek 28. září na sv. Václava zavítala Benfica v rámci dohrávky 1. kola OP Jihlavska na hřiště do Kněžic. Na zdejší půdě se rezervě Třeště dlouhodobě nedaří. Poslední výhru (0:1) datujeme do sezóny 2017/2018, v premiérové ročníku Benficy v rámci OP Jihlavska pod Stanislavem Petrem. Od té doby zde hráči Třeště dvakrát remízovali (2:2 a 4:4) a dvakrát vysoko prohráli (4:1 a 5:1).

Vstup do zápasu se Slavoji příliš nevydařil. Na tradičně nerovném a suchém terénu se domácí nepokoušeli kombinovat a vše řešili jednoduchým stylem. Dlouhý míč a boj ve předu. Třešť zkoušela zpočátku dlouhé míče za obranu na rychlonohého Petra Herknera, které však na krátkém hřišti snadno sbíral domácí brankář A. Krupica. První branka přišla už v 19. minutě když David Vondruška nedosáhl na hlavičku Jurky pod víko. Za Slavoj mohl zareagovat Lukáš Jirků. Jeho střela na kterou jinak výborně chytající A. Krupica vůbec nereagoval však o kousek minula pravou šibenici. Benfica se často vyhýbala delším kombinacím a zkoušela zahrávat již z půlky finálové přihrávky. Výjimkou byla 41. minuta. To míč na útočné polovině hned několikrát měnil svého majitele, dokud se po kombinaci nedostal ke střílenému centru Lukáš Lupač. Ten A. Krupica vyrazil jen k nohám Petra Císaře, který prostřelil vše v cestě a poslal tak oba celky do kabin za smírného skóre 1:1.

V druhé půli Slavoj převzal iniciativu. Bohužel však neměl potřebnou efektivitu. Jeho pokusy často končili v okolí vápna, kde se hosté po zbytečné ztrátě nedostali ani ke střele. Když už se útočníci Třeště dostali k zakončení, bylo buď trochu nepřesné a nemířilo mezi tři tyče, nebo mířilo nahoru k tyči, kde si vysoký brankář A. Krupica vše s přehledem pohlídal. Domácí měli jasnou taktiku, rychlé protiútoky po ztrátách míče, či nákop od brankáře na svého bratrance F. Krupicu (pozn. redakce: V minulosti jsme je milně označili za bratry, tímto se jim tak oběma omlouváme). A ačkoliv David Vondruška neměl v druhé půli moc práce, hned z první střely Sokola v 48. minutě inkasoval. Po dlouhém míči se hosté nedokázali vrátit a zkonsolidovat obranu a z druhé vlny zpoza vápna přesně zakončoval domácí kapitán Jan Kříž. Přes veškeré snahy Slavoj své územní převahy ani většího počtu střel nevyužil, a tak odjíždí s Kněžic opět s prázdnou. O další body se může pokusit již tuto neděli, když jej v 15:00 na svém hřišti přivítají v rámci pouťového zápasu hráči Ždírce. 

Branky: 19. Jurka Ondřej, 48. Kříž Jan – 41. Císař Petr

Rozhodčí: Kalaš Ludvík – Polodna Vladimír, Mlsna Jiří

ŽK: bez karet

Sestava: Vondruška – Lupač, Lovětínský D., Kříž J. (53. Němeček), Růžička (81. Kubala) –  Lašan, Šebela (53. Svoboda P. ), Jirků (66. Daněk V.), Šmach (53. Jonák) – Císař, Herkner