Půlka v parnu, půlka slejvák

Půlka v parnu, půlka slejvák

TJ Sokol Jamné – TJ Slavoj Eurotech Třešť B

1 : 3 (1 : 2)

V neděli 12. září v 16:00 se v rámci 7. kola OP Jihlavska představila třešťská Benfica na hřišti v Jamném. Po té co minulé kolo prohráli s rezervou Bedřichova si chtěli spravit chuť a získat cenné 3 body.

Vstup do utkání vyšel hostům na jedničku. Prakticky s rozehrou se ujali míče a soupeře k němu příliš nepouštěli. A po čtvrt hodině hry to přineslo ovoce. Míče v lajně se ujal Pavel Svoboda, zatáhl ho kolem brankové čáry a předložil před bránu Herknerovi. Ten už pouze uklízel a Slavoj se tak dostal do vedení. Hráči Sokola se ještě ani nerozkoukali a již inkasovali podruhé. Po rozehrávce ze standardní situace dostal míč nabíhající Lašan a podél Špejtka navýšil vedení Slavoje. S přibývajícím časem se do hry dostávali stále více i domácí. Snížit se jim podařilo ve 37. minutě poté, co přelobovali Šebestu, který měl zakrytý výhled. A tak se šlo do kabin za stavu 1:2.

Druhá půle přinesla ráznou změnu počasí. Zatímco v první půli do hráčů pralo ostré slunce a pořád se chodilo pít. Druhou poznamenala velká průtrž mračen. S tím se měnil i obraz hry na hřišti a domácí se tak častěji dostávali do šancí. Šebesta ale tentokrát Slavoj podržel. Naopak mohl na druhé straně po další nabídce Pavla Svobody pojistit Herkner, ale tváří v tvář prázdné bráně pouze promáchl. Hra se přelévala ze strany na stranu a oba týmy si vytvářely šance, či alespoň náznaky. Další branky se ale hrstka věrných příznivců mačkajících se pod stromy či pergolou dočkala až v 82. minutě. Tentokrát dostal k dorážce do prázdné brány vybídku Veverka a využil jí. Závěr zápasu ještě trochu vyostřil zákrok Kubaly, který si došel po ostrém skluzu na půlce hřiště pro červenou kartu.

Branky: 37. Varhaník Lukáš – 15. Herkner Petr, 17. Lašan Jiří, 82. Veverka Martin

Rozhodčí: Liška Zbyněk – Mlsna Jiří, Zbořil Milan

ŽK: 1:1

ČK: 0:1

Sestava: Šebesta – Lašan, Svoboda M., Pittner, Veselý – Šmach (46. Kříž J.), Gutwald, Klíma, Svoboda P. (70. Veverka) – Herkner P., Vondrák (69. Kubala)