Vítězná domácí premiéra

Vítězná domácí premiéra

TJ Slavoj Eurotech Třešť – Sokol Želetava/Sokol Předín

4 : 2 (2 : 1)

První domácí utkání této sezóny už za sebou mají také žákovské týmy třešťského Slavoje. Jako první vyběhli na hrací plochu v neděli 12. září 2021 straší žáci. Soupeřem mladých Slavojáků byl nováček soutěže, tedy I. třídy Kraje Vysočina – spojené družstvo Sokola Želetava a Sokola Předín.

Zhruba tři desítky fanoušků, především z řad rodičů hráčů obou celků, nemuselo na úvodní branku čekat dlouho. Už ve 4. minutě získal na půlící čáře míč Tobiáš Franta a přesnou uličkou mezi obránci poslal na zteč soupeřovy branky Domču Štancla. Dominik nabídnutou šancí nepohrdl a podél vybíhajícího gólmana Želetavy poslal míč přesně za vzdálenější tyčku. Hosté srovnali o deset minut později, když Rygl vystihl chybnou rozehrávku domácí obrany. Do kabin šli přesto spokojenější Slavojáci. Jakub Komín poslal mezi stopéry přesný míč na Tomáše Gregora, který dobře viděl vysoké postavení brankáře hostí a střelou zpoza šestnáctky jej přehodil 2:1.

Ve druhém poločase se nejprve z dorážky do odkryté branky radoval Tobiáš Franta a navýšil tak vedení domácího celku. Zakončení Franty předcházela nádherná střela Jakuba Komína, která však pouze orazítkovala tyčku hostující branky. Také Jakub Komín se dočkal. V 55. minutě převzal míč po autovém vhazování a po pěkné individuální  akci přesně zakončil. Definitivní podobu výsledku pak dal hostující Toufar, jenž se prosadil hlavou v domácí šestnáctce po centru z  přímého volném kopu.

Branky: 4. Štancl Dominik, 20. Gregor Tomáš, 49. Franta Tobiáš, 55. Komín Jakub – 13. Rygl Václav, 75. Toufar Tomáš

Rozhodčí: Novák Kamil

Sestava: Daněk V. –  Novotný, Melichar, Žádný, Sova – Komín, Franta, Štancl, Gregor, Le – Červený – střídali hokejově: Butkovtsi, Košťálová, Šimek, Říha a Pokorný