Devět střelců, dvanáct branek

Devět střelců, dvanáct branek

TJ Slavoj Eurotech Třešť C – SK Rohozná

12 : 1 (8 : 1)

Třešťský Celtic se v sobotu 11. září 2021, po dvou výjezdech na hřiště soupeře, poprvé v této sezóně představil svým fanouškům na domácí půdě. Úvodní domácí duel proti rezervě Č. Řečice byl na žádost soupeře odložen, a i tentokrát to bylo na vážkách. Ještě den před výkopem to vypadalo, že hosté přijedou pouze se sedmi hráči, ale nakonec se jich na třešťském „letišti“ ukázalo hned 12 (tedy s jedním mužem na střídačce. Domácímu Celtiku sice chyběli matadoři Veselý a Hochman, ale zato do utkání nastoupili hned tři bratrské dvojice (Bartuškovi, Lovětínští a Svobodové).

Nejen oni a jejich spoluhráči, ale i početná skupina fanoušků, zažili v úvodu šok. Časomíra odpočítávala teprve 3. minutu, když se  hosté po rychlém brejku dostali do vedení. O vyrovnání se přesnou střelou k tyči postaral Dušan Lovětínský. Skóre ve prospěch Slavoje otočil o pět minut později po přesné průnikové přihrávce Michala Lovětínského Růžička. Vzápětí se ve svém prvním utkání za Celtic prosadil kouč A-týmu mužů Derganz. Do poločasové přestávky se ještě trefili další jejich spoluhráči, a tak na světelné tabuli svítilo hokejových 8:1. Za zmínku stojí třeba trefa Franty Svobody, který si centrovaný míč zpracoval hlavou nad sebe a další hlavičkou ho poslal do vzdálenějšího rohu branky. Nebo branka Standy Bartuška, jenž se naopak prosadil netradičně nohou.

Po změně stran se brankostroj Celticu na chvíli zadrhl. V nadějných příležitostech se neprosadili Roman Bartušek, Pěnička ani Pavel Svoboda a přestože hosté s přibývajícím časem a pod tíhou inkasovaných branek, kladli menší a menší odpor, skóre se neměnilo. Střeleckou smůlu protrhl dvacet minut před koncem Pavel Svoboda a přiblížil svůj tým desítce. Následně došlo na hřišti k nepříjemné situaci, když hostujícímu hráči mimo souboj o míč hlasitě „křuplo“ v pravém koleni a musel být na nosítkách odnesen ze hřiště a vzápětí odvezen RZS na podrobné vyšetření do Jihlavy. V závěrečné desetiminutovce se podruhé v zápase prosadili sourozenci Svobodovi a Pěnička a uzavřeli účet utkání na konečných 12:1.

Branky: 35. a 86. Pěnička Tomáš, 39.  a 81. Svoboda František, 69. a 88. Svoboda Pavel, 15. Lovětínský Dušan, 21. Růžička Zbyněk, 24. Derganz Zdeněk, 31. Lovětínský Michal, 41. Bartušek Stanislav, 43. Fencík Miroslav – 3. Kochrda Jiří

ŽK: 0:0

Rozhodčí: Reich Milan

Sestava: Jindřich – Lovětínský D., Maryška, Bartušek S., Fencík M. – Růžička, Lovětínský M., Svoboda F., Derganz – Svoboda P., Bartušek R. – střídali hokejově: Pěnička a Gregor