Div, že hosté dohráli v jedenácti

Div, že hosté dohráli v jedenácti

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Start Nový Rychnov

3 : 0 (1 : 0)

Stejně jako o den dříve třešťskou Benficu i A-tým mužů Slavoje čekalo o uplynulém víkendu poslední domácí soutěžní představení. V neděli 27. října 2019 přivítali jeho hráči na svém hřišti nováčka soutěže z Nového Rychnova. Hosté z TJ Start jsou z obou nováčků zatím úspěšnější, ale přesto se krčí na předposledním místě průběžné tabulky s pouhými osmi body za dvě vítězství a dvě remízy. Domácí chtěli v tomto utkání potvrdit roli favorita a se svými fanoušky se pro letošek chtěli rozloučit vítězstvím.

A podle toho to na hřišti v úvodních minutách vypadalo. Na ukazateli skóre svítila teprve šestá minuta a domácí již vedli 1:0. Na dlouhý míč za obranu si seběhl Herkner, přetlačil hostujícího stopéra a podél vybíhajícího Císaře (neplést z gólmanem Benficy – pozn. redakce) poslal míč od vzdálenější tyčky do sítě. Ve 12. minutě si na přímý volný kop Svobody naběhl Lupač, ale chybělo mu pár centimetrů výšky, aby jej dokázal usměrnit do odkryté branky. O deset minut později předvedli Svoboda s Herknerem ukázkovou narážečku, ale Císař byl rychle venku z branky a Svobodu vychytal. Hosté se do zakončení příliš nedostávali a když, tak to bylo po chybách domácí defenzívy v rozehrávce. Naštěstí gólman Slavoje Pešta dobře četl hru a hned ve dvou případech dokázal před hostujícím útočníkem odpravit míč do bezpečí.

Také druhý poločas začal náporem domácího celku. V 50. minutě dostal přesný míč do ulice za obranu Kantor, ale Císař včas vyběhl a Kantorův pokus vyrazil. Vzápětí si stejně poradil i s dorážkou Tausche. Následoval rohový kop, po kterém mířil Mára Novotný v dobré pozici hlavou nad soupeřovu branku. O pár minut později Kantor vybojoval míč, Tausch jej posunul na nabíhajícího Herknera a ten křížnou střelou rozvlnil síť v hostující brance podruhé. O deset minut později se v dobré příležitosti ocitli rovněž hosté. Přímý volný kop vracel hlavou hráč Rychnova na přední tyč, kde viděl osamoceného spoluhráče. Ten se příležitosti zalekl a odkrytou branku netrefil. Obrovský závar před soupeřovou brankou předvedli domácí fotbalisté v 68. minutě. Po rohovém kopu Svobody zakončil střelou do břevna Herkner. Následoval další centr do šestnáctky a postupně zakončovali Tausch, Herkner či Ivan, ale hradbu těl nepropálili. Mrzet je to ale nemuselo. Už za dvě minuty hodil dlouhý aut do šestnáctky Tausch, Herkner předvedl fotbalovou parádu a nůžkami poslal míč na bránu, kde jej mimo dosah hostujícího gólmana tečoval Ivan 3:0. V závěrečné desetiminutovce si ještě oba týmy připsaly po jedné příležitosti, ale skóre už se neměnilo. Nejprve Lupač nedokázal usměrnit do sítě přihrávku Kantora a poté na druhé straně hostující hráč dělovkou orazítkoval pouze tyčku Peštovy branky.  

Branky: 6. Herkner Petr, 53. Herkner Petr, 70. Ivan Daniel 

Rozhodčí: Šrámek Zdeněk – Kubeš Petr, Jirsa Miloš

ŽK: 2:7 !!!

Sestava: Pešta – Tausch, Novotný M., Bečica, Lupač – Budíček (46. Fencík), Klaus (71. Nechvátal) – Kantor, Svoboda P., Ivan (82. Mareš) – Herkner (88. Rod)