Slabší pětiminutovku ve druhé půli odčinili

Slabší pětiminutovku ve druhé půli odčinili

SK Pernštejn Nedvědice –  TJ Slavoj Eurotech Třešť/SK Kostelec

4 : 9 (4 : 4)

V neděli 27. října 2019, půlhodinu před polednem, nastoupili v dalekých Nedvědicích k utkání se svými vrstevníky mladší žáci Slavoje.  A nebylo to vůbec jednoduché. Ráno brzy vstávali (odjezd autobusu k utkání byl již v 6:45 hod.), poté dlouhá cesta (cca 100 km) a ještě čekání než svůj duel odehrají jejich starší spoluhráči.

V úvodu utkání domácí Přibyl vystihl rozehrávku hostující obrany. Obral o míč stopéra Slavoje a krásnou střelou poslal svůj tým do vedení. Hosté srovnali rovněž po krásné střele. Postaral se o ní  Matěj Svoboda, který vystihl rozehrávku domácího gólmana a z dvaceti metrů mířil přesně. Nerozhodný stav vydržel pouhé dvě minuty. Slavojáci si totiž vybrali slabou pětiminutovku, během které domácí přidali hned tři branky. K obratu zaveleli mladíci v třešťském dresu. Nejprve Adam Hink ve 20. minutě nastřelil břevno, aby o pár minut později poslal do brejku Matěje Svobodu. Matěj si položil svého jmenovce v brance Nedvědic a do prázdné se nemýlil. Kontaktní branku vstřelil ve 28. minutě Jakub Komín, když se opřel do odraženého míče a prostřelil vše co mu stálo v cestě. Pět minut před přestávkou bylo srovnáno. Dlouhý centr Jakuba Komína podcenil Svoboda v domácí brance. Míč jej přeskočil a Adam Hink už pouze kontroloval, jak propadl za brankovou čáru 4:4.

Druhý poločas už byl zcela v režii hostujícího celku. V 7. minutě druhé půle předvedli třešťští fotbalisté pěknou kombinační akci z vlastní poloviny hřiště na jejímž konci Matěj Svoboda do prázdné branky dokonal obrat v utkání. Na hattrick Matěje Svobody odpověděl během deseti minut hattrickem Adam Hink. Poprvé se trefil z první, po centru Matěje Svobody. Druhou trefu přidal po kombinační akci z vlastní poloviny, kdy po přihrávce Kuby Komína šel sám na domácí branku. V 55. minutě završil hattrick, když vystihl domácí rozehrávku. Poslední Adamově trefě předcházela ještě branka třetího mladíčka v dresu Slavoje. Po rohovém kopu Matěje Svobody se hlavou prosadil asi nejmenší hráč na hřišti Vojta Kříž. Pět minut před koncem se ještě vyznamenal Tomáš Gregor v brance Slavoje, když střelu domácího hráče přesně k tyči dokázal vytáhnout na rohový kop. V závěru mohli hosté přidat žádanou desítku, ale Jakub Komín ani natřikrát nedokázal prostřelit domácího gólmana a střela Kačky Košťálové z dálky mířila těsně nad.  

Branky: 3. , 16. a 18. Přikryl Tomáš, 19. Holánek Petr – 14., 24. a 42. Svoboda Matěj, 45., 52. a 55. Hink Adam, 28. a 30. Komín Jakub, 55. Kříž Vojta

Rozhodčí: Landsman David

Sestava: Tomáš Gregor – Kateřina Košťálová, Jakub Komín, Lukáš Melichar – Alex Kašpar, Matěj Svoboda, Filip Košťál, David Le – Adam Hink – střídali hokejově: Tobiáš Franta, Vojtěch Sova, Adam Červený a Vojta Kříž