Bod urvali za minutu dvanáct

Bod urvali za minutu dvanáct

SK Huhtamaki Okříšky –  TJ Slavoj Eurotech Třešť

3 : 3 (3 : 2)

Snad poprvé v této sezóně čekalo na dorostence Slavoje v Krajském přeboru dorostu soutěžní utkání v sobotu ráno. Již v 10 hodin dopoledne se totiž představili tuto sobotu 18. května na hřišti v Okříškách. Místní dorostenci se sice nachází na předposledním místě tabulky, ale přes zimní přestávku se jejich herní projev hodně zlepšil a v posledních třech jarních utkáních dokázali uhrát dva body, když inkasovali pouze jedinou branku a to od Bedřichova (průběžně 2. příčka). Bezbrankovou remízu si připsali doma se Ždírcem a následně i v Polné.

Hned v úvodu utkání se po centru z pravé strany dostal do první příležitosti levý obránce Adam Bečica, ale z těžkého úhlu mířil jeho střelecký pokus těsně vedle domácí branky. Začátek zápasu se celkově nesl v útočném duchu, kdy za několik málo minut šli domácí hráči do samostatného úniku, jenž výborně zneškodnil Lukáš Zedník, který premiérově nastoupil na postu brankáře dorosteneckého týmu. V 11. minutě Zedník opět zachránil své spoluhráče, kdy vystihl míč na útočícího hráče a z následného protiútoku se třešťským hráčům podařilo skórovat. Odražený míč se dostal k Vojtěchu Jonákovi, který poté přihrávkou mezi obránci našel jarního střelce Tomáše Roda a ten zakončil kolem vyběhnuvšího brankáře. Z vedení se ale hráči Slavoje příliš dlouho neradovali, když v 20. minutě dali svému soupeři příliš prostoru a na konci akce udeřili hráči Okříšek z levé strany, která byla po celý zápas velmi nebezpečná a dělala našim hráčům velké problémy. Za pár minut se skóre měnilo znovu, když 3 minuty po vyrovnání vysunul Jonák opět Roda, a ten z pravé strany našel stříleným centrem Bečicu, který za pomoci domácího hráče dostal míč do branky. V zápise o utkání byla tato branka přidělena opět Rodovi, kterému se tak podařilo v třetím utkání za sebou vstřelit dvě branky v zápase. Vedení se ale třešťským dorostencům nepodařilo udržet ani tentokrát, jelikož v 29. minutě domácí znovu odpověděli na jejich branku a po nedorozumění v naší obraně a výběhu Zedníka, se dostal míč k osamocenému hráči, který neměl problém vyrovnat na 2:2. Po ofenzivní půl hodině ubylo šancí na obou stranách, skóre se ale do konce 1. poločasu přece jen ještě jednou změnilo, kdy opět po nedorozumění obrany Slavoje a brankáře Zedníka domácí vstřelili ve 40. minutě branku a do kabin se tak šlo za stavu 3:2 pro domácí.

Druhý poločas už tolik brankových příležitostí nepřinesl, alespoň ne na straně třešťských hráčů. Domácí hrozili především z rohových kopů a to díky své výškové převaze. Po hodině hry se jim podařilo během jednoho z nich nastřelit tyč a poté dokonce spojnici branky, kdy tuto střelu vytáhl Zedník svým zákrokem a napravil tak zaváhání z prvního poločasu. Ke konci zápasu se hostující hráči Slavoje hnali za vyrovnáním, z čehož pramenilo několik ztrát a chyb. V 70. minutě se osamocený útočník pokusil přehodit Zedníka, ten ale jeho pokus vystál a lapil do rukavic. Totéž se mu podařilo ještě v 83. minutě, kdy domácí obrali Tomáše Fencíka ve snaze něco vymyslet, ale Zedník byl opět proti. Pravidlo „nedáš dostaneš“ se vyplnilo v samotném konci zápasu, kdy třešťští hráči uzamkli svého soupeře na jeho polovině a v 90. minutě se jim po rohovém kopu podařilo vyrovnat na 3:3. Rohový kop Jonáka se dostal k Milanu Doležalovi, který si připravil míč na svou levačku a propálil vše, co mu stálo v cestě. Útočné utkání, ve kterém padlo šest branek tak skončilo remízou, se kterou domácí nebudou jistě spokojeni, vzhledem k neproměněným šancím. K hráčům Slavoje se naopak přiklonilo štěstí, které jim chybělo v úvodu sezony, kdy několikrát nešťastně přišli o body.

Trenér Martin Mareš k utkání:

„V minulém utkání jsme neproměňovali své šance, tentokrát musím pochválit hráče za efektivitu při zakončení. Naopak dnes si kritiku zaslouží naše počínání při bránění útočných situací soupeře. Dále jsme po zbytečných chybách několikrát poslali domácí hráče do samostatného úniku, které naštěstí dokázal zlikvidovat brankář Lukáš Zedník. Bohužel jsme inkasovali po chybách a špatné komunikaci obrany v čele s brankářem, z čehož se doufám všichni hráči do příště poučí. V utkání jsme sice byli více na míči, domácí ale měli mnohem více brankových příležitostí a vzhledem k vyrovnání na konci zápasu jsme s bodem z venkovního utkání spokojeni.“

Branky: 29. Neuman František, 20. Mareček Lukáš, 40. Krejčí Vojtěch – 11. a 23. Rod Tomáš, 90. Doležal Milan

Rozhodčí: Burian Vít

ŽK: 0:3

Sestava: Zedník – Kubát Š. (55. Vondruška), Novotný M. (69. Jirák), Doležal M., Bečica – Kříž J. (64. Prášil), Fencík – Kříž M. (75. Krafka), Jonák, Budíček – Rod