Obranu Benfici bolelo za krkem

Obranu Benfici bolelo za krkem

TJ Slavoj Eurotech Třešť B – FSC Stará Říše B

1 : 6 (1 : 4)

Se třemi legionáři a zároveň posilami z divizního Áčka přijela v sobotu 18. května 2019 do Třeště k dalšímu soutěžnímu utkání v Okresním přeboru Jihlavska rezerva Staré Říše. Třešťská Benfica naopak nastoupila zcela bez posil a od začátku tahala za kratší konec. Navíc už ve 13. minutě musel střídat důrazný hráč Slavoje Švejda (sval) a další dvě vynucená střídání přišla o poločasové přestávce.  

Od úvodních minut utkání to byli hosté, kdo diktoval tempo hry. Obrana Slavoje byla pod neustálým tlakem. Především trojice ukrajinských mladíků jim dělala svým pohybem a rychlostí spoustu starostí. Gólman Šebesta však v úvodu příliš práce neměl, neboť zakončení hostujících hráčů mířila široko, daleko mimo bránu. Domácí Benfica se snažila využívat co možná nejvíce rychlé nohy svých útočných tykadel Pavla Svobody a Ládi Švejdy. A právě druhý jmenovaný musel po necelé čtvrthodině předčasně pod sprchy, neboť si při jednom rychlém náběhu poranil sval. To na druhé straně byl hodně aktivní Kvych, který po pěkné kombinační akci předložil míč Pokornému a ten překonal Šebestu v brance Slavoje poprvé. V rozmezí následujících 6-ti minut se ještě dvakrát prosadil Zedníček po nezjištných přihrávkách dalšího legionáře Tyshchuka a hosté v Třešti vedli o tři branky. Deset minut před přestávkou si za obranu hostí naběhl Pavel Svoboda a vykřesal pro Benficu naději. Tu však rázně utnul Tyshchuk, jenž prošel s míčem od středové čáry až k té brankové, obešel čtyři protihráče a poté i gólmana Šebestu a zakončil do prázdné branky 1:4.

Ve druhém poločase už se ve žlutém dresu Benfici neobjevil Pavel Svoboda jehož stále trápí třísla a střídat musel i Adam Pešta, kterého doslova uhnal hostující Tyshchuk. O střídání se ale hlásili i další hráči Benfici, ale bohužel žádný další náhradník už na lavičce domácích neseděl. To hosté, jenž přijeli právě v jedenácti lidech ani střídat nepotřebovali. Navíc když se po další skvělé přihrávce Kvycha hned v úvodu druhé půle prosadil Florián. Závěrečných čtyřicet minut už se utkání pouze dohrávalo. Hosté, vědomi si svého výrazného vedení, už hodně zvolnili. Především ukrajinská enkláva šetřila síly na nedělní divizní duel s Bzencem (k němu nakonec nastoupil pouze Kvych, Tyshchuk a Zaichek zůstali pouze na lavičce – pozn. redakce). Přesto dokázal Pavlo Tyshchuk po hodině hry navýšit vedení straroříšských už na rozdíl pěti branek. Rezerva Staré Říše si tak z Třeště odvezla vysoké vítězství 6:1, a na 4. místě tabulky odskočila páté Benfice na rozdíl čtyř bodů. 

kapitán Benfici Pavel Kubala k utkání:

„Musím sportovně přiznat, že dnes jsme na soupeře nestačili. Především trojice mladých ukrajinců v dresu hostí nám dělala obrovské problémy. Krátké vedení míče a navíc v obrovské rychlosti, že jsem jej ani nestačil faulovat. Mám pocit, že nejen mě zítra bude bolet za krkem, jak jsme se za nimi otáčeli.“

Branky: 35. Svoboda Pavel – 29. a 31. Zedníček Martin, 41. a 61. Tyshchuk Pavlo, 27. Pokorný Michal, 47. Florian František

Rozhodčí: Bílý Tomáš – Jakl Tomáš, Bílý Tomáš

ŽK: bez karet

Sestava: Šebesta – Kubala, Svoboda J., Gregor, Novotný J. – Pešta A. (46. Šmach), Pittner, Novák, Vrátil – Svoboda P. (46. Svoboda F.), Švejda (13. Vondrák)