Výhra znamená naději...

Výhra znamená naději…

SK Jiřice B – TJ Slavoj Eurotech Třešť C

2 : 6 (1 : 4)

S dvěma povolenými posilami z Béčka odjížděli v neděli fotbalisté třešťského Celticu k dalšímu utkání IV. třídy Pelhřimovska do Jiřic. S místní rezervou chtěli určitě bodovat, neboť lídr průběžné tabulky Nová Cerekev o den dříve padl na hřišti třetí Rohozné 0:3 a situace na čele tabulky se tak vyrovnala. Fotbalisté Celticu by si v případě vítězství vzali zpět druhou příčku o skóre před Rohoznou a oba by pak ztráceli na první místo pouhé dva body.

Utkání v Jiřicích se hrálo na pěkně připraveném hřišti, což v pralesních ligách nebývá zvykem, a to rozhodně svědčilo více hostům, kteří v první desetiminutovce rozvlnili síť domácí branky hned třikrát. Nejprve se hned ve 3. minutě báječně trefil z dobrých dvaceti metrů Michal Vondrák, když přehodil špatně postaveného brankáře a míč zapadl přímo do šibenice. V 6. minutě přidal druhou branku Petr Beseda, když z hranice pokutového území prostřelil přízemní střelou vše, co mu stálo v cestě. V 11. minutě se opět prosadil Vondry a zvýšil na pohodových 3:0. Jedna z nejhezčích akcí zápasu se zrodila ve 28. minutě, kdy Honza Vrátil prostrčil houslemi balón do vyložené šance Petru Besedovi, který šikovným dloubáčkem pokořil brankáře Jiřic počtvrté. Ve 36. minutě se dostali ke slovu i domácí, když zmatek v obraně hostí využil Radek Jůzl a snížil. Po této brance se domácí probudili, už nepůsobili tak odevzdaným dojmem a dostávali se na dostřel branky Celticu mnohem častěji. Další gól už ale v první půli nepadl a do kabin tak odcházeli spokojenější hosté.

Po změně stran pokračoval sebevědomý výkon Celticu, který zkušenou hrou nedopustil žádné komplikace a odmítl jakékoli myšlenky domácích na případný zvrat. V 63. minutě uvolnil Luboš Mikeš přesnou přihrávkou do uličky Tomáše Pěničku a bylo to 1:5. V 70. minutě po dalším nedorozumění v obraně hostí vstřelil svou druhou branku v zápase Radek Jůzl, ale víc fotbalisté rezervy Jiřic nestihli. Naopak na druhé straně skóre utkání uzavřel v 85. minutě Vondry, čímž tak zkompletoval svůj první hattrick za Celtic, což, jak všichni doufáme, nezůstane bez odezvy…  

Vydařené utkání za příjemného počasí na pěkném hřišti s útulnou klubovnou přineslo Celticu kýžené tři body, které ho stále udržují, i když už jen v teoretické rovině, v naději na zisk titulu.

Branky: 6. a 70. Jůzl Radek – 3. , 11. a 85. Vondrák Michal, 6. a 28. Beseda Petr, 63. Pěnička Tomáš

Rozhodčí: Tůma Petr

ŽK: 1:0

Sestava: Jindřich Jindřich – Nechvátal Jiří, Bartušek Stanislav (K), Rod Lukáš, Veselý Lubomír – Hochman Milan, Kubů Martin, Mikeš Lubomír, Svoboda František, Beseda Petr – Vašek Zdeněk – hokejově střídali: Pešta Adam, Vrátil Jan, Šmach Jan, Vondrák Michal, Pěnička Tomáš