Benfica doma ztratila

Benfica doma ztratila

TJ Slavoj Eurotech Třešť B – TJ Kozlov

2 : 2 (2 : 1)

V sobotu 04. května 2019 přivítala v dalším kole Okresního přeboru Jihlavska třešťská Benfica na svém hřišti celek Kozlova, jenž se nachází na chvostu průběžné tabulky soutěže. Domácí, kteří v jarní části ještě neprohráli, si tak dělali zálusk i na skalp tohoto soupeře. Obzvláště, když se v sestavě vedle bratrů Svobodových objevil i velezkušený Michal Lovětínský

Prakticky s úvodním hvizdem hlavního rozhodčího Surána začali fotbalový areál v Třešti bičovat provazy deště doprovázené silným větrem. Všichni aktéři utkání tak více než s protihráči bojovali s nepřízní počasí. Přesto hráči Benfici na svého soupeře vlétli a na obranné řady Kozlova se valil útok za útokem. Největší starosti jim v tomto ohledu dělaly rychlé nohy Pavla Svobody a přesné pasy Michala Lovětínského. Právě po jejich pěkné kombinaci a následném Lovětínského centru zakončoval hlavou do protipohybu gólmana Langa Šmach 1:0. To běžela teprve 10. minuta. V další příležitosti se o chvíli později ocitl Novák, ale jeho nepříliš povedený pokus mířil pouze do gólmanovi náruče. Naopak střelu Jaromíra Svobody po sehraném signálu z rohového kopu nezachytily ani vysoké lapače za hostující brankou. V další šanci se Kubalovi zamotal míč mezi nohama a vůbec nezakončil. Hosté ohrožovali branku Šebesty pouze sporadicky a to především po rychlých kontrech, které zakládal dlouhými výkopy kozlovský brankář. Druhé branky se promočení a promrzlí fanoušci Benfici dočkali až ve 35. minutě. A tentokrát to byl Novák, kdo poslal přesný pas za hostující obranu na nabíhajícího Šmacha, ten se zakončením vůbec nespěchal. Moc dobře viděl na druhé straně v dobrém náběhu Kubalu a nabídl mu loženku, kterou Kubala nepohrdl 2:0. V závěru první půle obrana Slavoje nezachytila náběh Rychteckého a ten podél Šebesty zařídil pro hosty kontaktní gól.

Nástup do druhého poločasu přinesl hned dvě novinky. Za prvé přestalo pršet a za druhé se na hrací ploše objevila hned trojice čerstvých hráčů v suchých žlutočerných dresech Benfici. Především nová útočná dvojice Vondrák – Švejda  se ale zastřelovala velice pomalu. Jejich první pokusy končily kdesi u rohových praporků a ty další pak mířilo vysoko nad hostující branku. Když pak čtvrthodinky před koncem zachybovala v rozehrávce domácí obrana, bylo zaděláno na překvapení. Hostující Mlsna totiž zaskočil nejen obranu, ale i gólmana Šebestu, který byl naprosto bezmocný a za jeho tečovanou vyrovnávací trefou se pouze ohlédl. Jak rychle se na světelné tabuli blížila devadesátá minuta, stejně rychle se na kopačky domácích fotbalistů vkrádala větší a větší nervozita. Ve zbývajícím čase tak nedokázali obranný blok hostí překonat a podruhé na jaře si připsali pouze bod za remízu 2:2. Poprvé to bylo hned v úvodním jarním kole na hřišti v Kněžicích.

Za týden čeká Benficu těžké utkání na horké půdě v Brtnici a pokud v něm chtějí uspět, budou muset podat mnohem lepší výkon než v tomto duelu. Ze šestého místa průběžné tabulky totiž na vysněnou druhou příčku ztrácejí již 4 body a další ztrátu už si tak nemohou dovolit. 

Branky: 10. Šmach Jan, 35. Kubala Pavel – 44. Rychtecký Vojtěch, 75. Mlsna Michal

Rozhodčí: Surán Vlastimil

ŽK: 1:3

Sestava: Šebesta – Kříž Jan, Gregor, Svoboda J., Doležal J. – Šmach, Lovětínský, Novák (46. Pittner), Lašan (79. Svoboda F.) – Svoboda P. (46. Vondrák), Kubala (46. Švejda)