Na Den vítězství první jarní body

Na Den vítězství první jarní body

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Nová Ves u Nového Města na Moravě

3 : 1 (0 : 1)

Předehrávku závěrečného kola Krajského přeboru dorostu mají za sebou mladí fotbalisté Slavoje. Na žádost soupeře o náhradní termín, neboť v původně plánovaném termínu (15. června 2019) by nemohli hosté utkání sehrát z důvodu účasti svých hráčů na školní akci, třešťští dorostenci přistoupili. Došlo k dohodě a fotbalové naděje Nové Vsi se na třešťském pažitu představily ve středu 08. května 2019 od 15:00 hodin. Díky tomuto svátečnímu termínu (muži A i B měli volno) tak Slavojáci nastoupili v kompletní sestavě a na hřišti to bylo znát.

Ve 13. minutě se do první velké šance dostal navrátilec do sestavy Ondřej Budíček, kterého přesnou přihrávkou ze strany vyslal na zteč David Vondruška, ale bohužel samostatný únik Budíčka postrádal přesně zakončení. V dalších minutách hráči Slavoje pokračovali v nátlaku na hostující branku, ale jak už to u třešťských týmů bývá, ve 23. minutě soupeř nakopl dlouhý míč ze standardní situace do velkého vápna, kde se odražený míč dostal ke kopačkám hráčů z Nové Vsi a z ojedinělé šance vstřelili úvodní branku zápasu. Odpovědět na obdrženou branku mohl takřka okamžitě opět Budíček, když se osamocený dostal ve velkém vápně k míči, ale jeho střele na bližší tyč chybělo pár centimetrů. Následovalo několik dalších šancí, které zůstaly nevyužity. Ve 32. minutě pronikl Michal Kříž z pravé strany do vápna soupeře, ale jeho přízemní přihrávku před branku vyrazil brankář mimo. Z následného rohu zakroutil málem míč rovnou do branky Tomáš Fencík, ani následný tlak a několik dorážek nevedlo k brance. Ve 36. minutě se hostující obranou prosmýkl Tomáš Rod, ale svou přihrávkou pod sebe bohužel nenalezl žádného adresáta a tak první poločas skončil 1:0 pro hostující hráče, kteří se do vedení dostali po jediné velké příležitosti v zápase.

Do druhého poločasu nastoupili třešťští dorostenci odhodláni zvrátit výsledek na svou stranu a nakročili k tomu hned ve 47. minutě, kdy Jiří Kříž vyslal přihrávkou mezi stopéry Tomáše Roda do samostatného úniku a ten přesnou střelou k tyči vyrovnal na 1:1. To domácí samozřejmě nabudilo a v 55. minutě se dostali do zaslouženého vedení, kdy se po rohovém kopu a následné střele Marka Novotného dostal k míči stopér Milan Doležal a přízemní střelou nedal hostujícímu brankáři šanci. Vedoucí branka dala třešťským hráčům potřebný klid na kopačky a netrvalo dlouho, kdy na 3:1 zvýšil v 61. minutě opět Tomáš Rod, kterého vyslal na brankáře aktivně hrající Budíček. Rod zakončil samostatný únik opět přesnou střelou k tyči a zbytek utkání se tak dohrával v režii domácích fotbalistů. Všichni hráči včetně náhradníků se aktivně zapojovali do kombinace a snažili se dále navýšit skóre zápasu. To se jim nakonec nepodařilo i přes několik slibně se rozvíjejících šancí, ale naštěstí je to tentokrát nemuselo mrzet, jelikož na jaře získali konečně první zasloužené body a to za výhru 3:1.

Trenér Martin Mareš k utkání:

„V dnešním utkání se nám konečně dařilo dostávat do zakončení a kombinovat na soupeřově polovině, což bylo naše největší trápení na jaře. Sice jsme opět prohrávali po dlouhém míči do velkého vápna a následném nedůrazu, ale díky aktivitě a chuti jsme zaslouženě zvrátili výsledek na svou stranu. Hráči si zaslouží pochvalu za to, že i přes nepříznivý výsledek v 1. poločase zůstali u nastavené taktiky a kombinační hrou přehráli soupeře. Doufám, že v sobotním utkání hráči navážou na dnešní výkon a potrápí nevyzpytatelného soupeře z Třebíče.“

Branky: 47. a 61. Rod Tomáš, 55. Doležal Milan – 23. Gregor Tomáš

Rozhodčí: Kříž Jan

ŽK: bez karet

Sestava: Pokorný – Kříž M. (77.Krafka), Novotný, Doležal, Jirák (59. Bečica) – Vondruška (71. Kubát), Kříž J., Fencík, Veverka (61. Jonák), Budíček – Rod