Trápení v koncovce trvá

Trápení v koncovce trvá

TJ Sokol Bedřichov –  TJ Slavoj Eurotech Třešť

4 : 0 (3 : 0)

Před více než týdnem dorostenci Slavoje podlehli na domácí půdě, trochu nečekaně, svým vrstevníkům z Chotěboře vysoko 0:4 a nelehký úkol je čekal i o sedm dní později, když v neděli 05. května 2019 dopoledne nastoupili k dalšímu soutěžnímu utkání v Jihlavě na hřišti Bedřichova. Fotbalisté TJ Sokol Bedřichov patří v letošní sezóně ke špičce Krajského přeboru.

O tom se mohli hostující hráči přesvědčit hned v úvodu, kdy domácí prokázali svou kvalitu rychlou a kvalitní prací s míčem a několikrát ohrozili třešťského brankáře Adama Pokorného, který se po několikatýdenním zranění ruky vrátil do branky Slavoje. Bohužel v 15. minutě nedokázal zabránit střele z bezprostřední blízkosti, kdy se nikým nehlídaný domácí hráč trestuhodně objevil v malém vápně, kam se k němu odrazil míč po sérii odrazů a nedůrazu v okolí třešťského velkého vápna. Inkasovanou brankou se domácí hráči jako by uklidnili a dorostenci Slavoje tak vyrovnali krok se svým soupeřem. V 35. minutě vyslal Štěpán Kubát povedenou střelu z velké dálky, které nakonec chybělo několik centimetrů k tomu, aby zaskočila brankáře soupeře. Už to vypadalo, že první poločas skončí výsledkem 1:0, ale v jeho závěru úřadovali opět domácí. A opět to bylo po nedůrazu hráčů z Třeště na vlastní obranné polovině. Několikrát odražený míč se zase dostal k osamocenému útočníkovi domácích a ten tváří v tvář nedal Pokornému šanci. Tím ale jarní trápení neskončilo, z vlastní rozehrávky po obdržené brance třešťští dorostenci špatně uvedli míč do hry a zastavili běžícího hráče na branku pouze za cenu faulu. Z následného přímého kopu inkasovali znovu a během jediné minuty tak obdrželi dvě branky. Nutno podotknout, že přímý kop byl zahrán nechytatelně do levého horního rohu branky. Do kabin se tak šlo místo přijatelných 1:0, s mnohem horším stavem 3:0 ve prospěch domácích.

Přesto se hráči Slavoje snažili s nepříznivým výsledkem něco udělat a do druhého poločasu vyběhli odhodlaní vyrovnat se alespoň herně jejich kvalitnímu soupeři. Hostující trenér Mareš opět vystřídal brankáře, kdy uzdraveného Adama Pokorného nahradil mladíček Lukáš Zedník. Ten zatím prvním rokem sbírá v dorostenecké kategorii zkušenosti. To se mu poštěstilo hned po pár minutách na hřišti, kdy vytáhl výborný zákrok na brankové čáře a zabránil další brance v hostující síti. Bohužel už se mu ale nepodařilo zabránit gólu v 79. minutě, kdy se na zadní tyči objevil opět nehlídaný hráč domácích, který už nedal Zedníkovi šanci zasáhnout. V samotném konci zápasu se připomněli i hráči Třeště, kdy nejprve z 20-ti metrů pálil Martin Veverka do břevna a poté se objevil v jasné šanci Tomáš Rod. Bohužel však oba podtrhli jarní smůlu dorostenců a výsledek zápasu tak skončil opět jasnou prohrou 4:0, kterou však mohou dorostenci odčinit hned ve středu 8. května na domácím hřišti, kde přivítají celek z Nové Vsi u Nového Města na Moravě.

Trenér Martin Mareš k utkání:

„Dnes jsme narazili na velmi silného a kvalitního soupeře, o čemž jsme se nakonec přesvědčili i v samotném zápase. Jakmile jsme jim dali kousek volného prostoru, okamžitě toho soupeř dokázal využít a potrestal nás za nedůraz a nepodstupování osobních soubojů. V určitých momentech zápasu jsme se dokázali s jejich hrou vyrovnat, ale přesto byl soupeř jednoznačně lepší a zaslouženě vyhrál. Musíme bojovat dále, v dalších zápasech nás čekají soupeři, kteří jsou na tom bodově podobně. I přesto, že se nedaří a musíme se obejít bez hlavních opor věřím, že v následujících zápasech zabereme a získáme nějaké body, jelikož si je hráči za poctivou práci během tréninků i zápasů zaslouží.“

Branky: 15. Jičínský Jiří, 45. Altrichter Adam, 45. Neuwirth Matěj, 79. Lengal Dominik

Rozhodčí: Babák Martin

ŽK: 1:1

Sestava: Pokorný (56. Zedník) – Kubát (69. Pátek), Bečica (75. Krafka), Doležal, Jirák (80. Košťál) – Vondruška, Fencík, Jonák, Veverka, Prášil (65. Kříž M.) – Rod