"Byli jsme neškodní :-("

„Byli jsme neškodní :-(„

TJ Slavoj Eurotech Třešť B – TJ Sokol Puklice

0 : 5 (0 : 1)

V předposledním podzimním kole Okresního přeboru Jihlavska se třešťská Benfica představila v sobotu 27. října 2018 na domácím hřišti proti nevyzpytatelnému týmu Sokola Puklice. Pukličtí dokáží zabojovat především na hřištích soupeře. V letošním soutěžním ročníku si zatím v pěti venkovních utkáních připsali tři výhry, jednu remízu a pouze jedenkrát odjeli domů poraženi. Navíc před týdnem 20. října doma dokázali „přejet“ rezervu Luk nad Jihlavou vysoko 6:0. Benficu tak rozhodně nečekal lehký soupeř.

Utkání začalo za sychravého počasí. Třešťská Benfica poslední dobou nepředvádí pohledný fotbal, na který jsme od nich byli zvyklí z předcházející sezony, a nejinak tomu bylo i proti Puklicím. V sestavě třešťské rezervy tentokrát chyběli konstruktivní záložníci Lovětínský, či Vrátil a na hřišti to bylo znát. Ohromné množství zkažených přihrávek, které buď končili za postranními čarami hřiště či přímo na kopačkách hráčů Puklic. Ti byli všude o krok dříve. Dříve byli i u odraženého míče, který Kousal (jenž tentokrát v brance Benfici nahradil nemocného Šebestu) vyrazil po tvrdé střele daleko před sebe a Martin Toufar z Puklic tak ve 40. minutě vstřelil úvodní branku utkání.

V první půli dokázal Kousal několika výbornými zákroky zlikvidovat brankové příležitosti hostí a stejně se musel ohánět i v té druhé. S Třeští to vypadalo zle, směrem dopředu její hráči nepředvedli nic a dozadu jakbysmet. Na Kousalovu branku se valil jeden útok za druhým. Přestože gólman Slavoje v brance doslova čaroval, debaklu zabránit nedokázal. Domácím nepomohlo ani dvojí střídání. Franta Svoboda i Lukáš Lupač se sice snažili hru oživit, ale u spoluhráči mnohdy nenašli pochopení a ty správné míče vůbec nedostali. Hosté ve druhé půli spustili kanonádu a po závěrečném hvizdu hlavního rozhodčího na ukazateli skóre svítilo jasně červené 0:5.

trenér Stanislav Petr k utkání:

„K dnešní porážce není co dodávat. Sami jste viděli, že jsme byli neškodní jak dopředu, tak dozadu. Chlapi by si měli sáhnout každý do svědomí a začít makat tak, jak bylo u nás zvykem v minulé sezóně. Na závěr nás doma čeká lídr tabulky z Batalova a pak ještě jarní předehrávka v Batelově. Pokud se náš výkon nezlepší, tak dostaneme, jak se říká pořádnou nakládačku.“

Branky: 54.  a 78. Hudec Jan, 60. a 75. Padrnos David, 40. Toufar Martin

Rozhodčí: Kalaš Ludvík – Mlsna Jiří, Lacko Antonio

ŽK: bez karet

Sestava: Kousal – Kubala, Gregor, Bartušek S., Lašan – Herkner P., Novák, Herkner J., Pöndl (57. Lupač) – Vondrák (63. Svoboda F.), Císař