Závěr derby ovládly emoce

Závěr derby ovládly emoce

TJ Slavoj Eurotech Třešť B – 1.FC Batelov

1 : 4 (0 : 2)

Předposlední utkání sezóny odehrála Benfica v sobotu 03. listopadu 2018 na domácím hřišti, kde přivítala lídra OP Mužů Batelov. Zatímco hosté tak mají ambice nejvyšší, domácí hrají klidný střed tabulky. Po předchozí porážce 0:5 s Puklicemi (psali jsme zde), chtěli hráči Slavoje ukázat svým příznivcům, že fotbal hrát nezapomněli. 

Šlágr přesunutého prvního kola na závěr sezony nabídl dva odvěké rivaly. Domácí na dosud vedoucí tým umí docela dobře zahrát, avšak tentokrát bylo všechno jinak. Hned v první minutě hosté dodrželi taktiku zlikvidovat brankáře domácích, to když z blízkosti trefil útočník brankáře Šebestu přímo na krk, a ten na chvíli ztratil dech. Hodně nepříjemná chvilka jakoby ovlivnila začátek zápasu a v naší obraně se po chvilce zjevil osamocený hráč s míčem a poslal hosty do vedení. Domácí pak převzali iniciativu a dostali se do tlaku, který bohužel přibrzdilo další zranění v řadách Benfici, když po souboji o míč odkulhal domácí Novák. A aby toho nebylo málo, ke konci poločasu se ještě zranil třešťský brousek Pepa Herkner. Zdálo se, že Benfica je vyřízená. Náhradníci přinesli mírné oživení a obrovskou šanci spálil Šmach. Bohužel ani Vrátilova střela se do branky nevešla a tak se hosté dostali do další šance, kterou bravurně zužitkovali a šli do kabiny s dvoubrankovým vedením.

Ve druhém poločase opět Benfica dostala soupeře pod tlak. Byli to však hosté kdo ohrožoval změnu skóre. Brankář Šebesta ale ještě držel šance domácích, když, v jasné gólové šanci hostujícího Blaška, vykopl míč nohou pryč od brány. Domácí se pak po pěkné individuální akci Císaře dostali do šance, kterou proměnil Šmach a vykřesal naděje Benfici alespoň na remízu. Bohužel proti byl Blaško, který dvakrát v samostatném úniku procedil Šebestu a rozhodl zápas. Navíc vše neskončilo jen u špatného výsledku, ale v dosti emočním závěru se nechali hloupě vykartovat dvě opory Benfici. Postupně dvě žluté a po sléze červenou kartu nasbíral Kubala, Císař pak po první žluté vyfasoval červenu napřímo. Oba tak budou minimálně na odvetu, která se nesmyslně hraje už za týden v rámci předehrávky, chybět v sestavě Benfici.

Branky: 61. Šmach Jan – 4. Kupka Zdeněk, 45., 77. a 80. Blaško Marian

Rozhodčí: Polodna Vladimír

ŽK: 6:1

ČK: 2:0

Sestava: Šebesta – Gregor, Novák (12. Šmach), Budíček, Novotný – Vrátil, Fencík, Kubala, Herkner (37. Pöndl) – Hartl (55. Císař), Vondrák (68. Kříž M.)