Bůra za poločas?

Bůra za poločas?

TJ Nová Ves u Nového Města na Moravě – TJ Slavoj Eurotech Třešť

0 : 6 (0 : 1)

Zatímco minulý víkend si svou premiéru v letošní sezóně odbyl A a B tým mužů, v sobotu 18. srpna ji započali naši dorostenci. To když zavítali na půdu nováčka soutěže do Nové Vsi u Nového Města na Moravě. Jakkoliv by se tedy mohlo zdát, že budou jasným favoritem, mohl být opak pravdou. Například premiant 1. A třídy  roku 2016 Luka nad Jihlavou skončil ve své první sezóně v konečné tabulce KP na 3. příčce. Loni tento husarský kousek zopakoval společný tým Okříšky/Stařeč a jde si tak udělat jasný obrázek jak jsou KP a I. třída dorostu vyrovnané.

Od úvodu utkání se hrál pohledný fotbal. Hosté si drželi míč na svých kopačkách a snažili se překonat obranné řady soupeře. Domácím sice nešla upřít snaha, ale kromě pár rychlých brejků a jedné nebo dvou šancí, které jim, jinak pozorná obrana Třeště, nabídla, si nic většího nevytvořili. Navíc zde byl vždy Adam Pokorný, který vše včas uhasil. Slavoj se však na soupeřově polovině trápil. Hráči často až příliš hnali dopředu. Tím mnohdy dost zkomplikovali práci středopolařům, kteří si neměli s kým narazit. Když ale vše klaplo na výbornou, byl z toho rozruch před bránou Nové Vsi. Bohužel i tentokrát se ukázalo, že efektivita je něco, na čem je třeba pracovat. Bezpočet střel, centrů i rohových kopů vyznělo vniveč. Prosadit se hosté dokázali až ve 24. minutě. Tomáš Fencík po jednom z mnoha rohů posadil míč na hlavu Marku Novotnému, který jej usměrnil přesně k tyči. A pak opět to samé. Spousta šancí, které vyšly naprázdno. Když už to vypadalo, že vysvobozením bude opět rohový kop, jenž našel osamoceného Jiřího Kříže na přední tyči, byl to opět jen klam. Urostlý záložník Slavoje totiž míč dokázal jen lehce tečovat mimo bránu Nové Vsi. Do kabin tak Třešť odcházela s dost hubeným vedením.

Druhá půle přinesla z kraje uklidnění po hraniční situaci. Ivo Pöndl dostal míč za obranu a posunul jej nezištně na Luboše Hartla. Ten však, osamocen, nastřelil pouze brankáře a tak to byl opět Pöndl, kdo míč uklidil za záda Bojanovského. Domácí hráči a fanoušci se marně dožadovali ofsajdu. O pár chvil později se, po pěkné akci po křídle a přihrávce před bránu, dočkal i Hartl. Když pak za necelou čtvrt hodinku předvedli narážečku Tomáš s Tomášem (Fencík, Rod), jehož pas nalezl opět Hartla, domácí kapitulovali. Trenér dokonce zavelel útočníkovi, ať se stáhne do branky a prohodil tak tyto dva hráče (stabilní brankář domácích totiž seděl zraněný na lavičce). Ani to ale nepomohlo. Přišlo několik střídání, která přinesla čerstvou krev a Slavoj stále neměl dost. Tomáš Rod poslal míč za obranu do lajny na Michala Kříže. Ten našel před bránou v náběhu Davida Vondrušku a skóre se měnilo popáté. Když pak v úplném závěru domácí obrana ztuhla před tanečními kreacemi Tomáše Fencíka a nechala jej bez úhony projít přes čtvrt hřiště, zakončil záložník Slavoje utkání plíživou střelou, která se překulila přes brankovou čáru. Pro něj byl tento závěr o to sladší, jelikož to byl po víc než 2,5 letech v základní sestavě dorostu Slavoje vytoužený premiérový gól. 

Branky: 58. a 71. Hartl Luboš, 24. Novotný Marek, 53. Pöndl Ivo, 75. Vondruška David, 88. Fencík Tomáš

Rozhodčí: Landsman David

ŽK.: 1:2

Sestava: Pokorný – Sáblík, Novotný, Doležal, Budíček – Rod (79. Jonák), Kříž J., Pöndl (85. Ferda), Fencík, Vondruška – Hartl (73. Kříž M.)