Malé derby vzadu s nulou

Malé derby vzadu s nulou

TJ Slavoj Eurotech Třešť – SK Kostelec

3 : 0 (2 : 0)

Podruhé v řadě se hráči A-týmu mužů Slavoje představili na domácím hřišti. Před týdnem v úvodním kole přivítali, díky dohodě klubů o změně pořadatelství, nováčka ze Štok. V neděli 19. srpna 2018 to byl již jeden z tradičních soupeřů, a to fotbalisté z pouhých pár kilometrů vzdáleného Kostelce. Hned v úvodu soutěže tak došlo na malé derby, které sice nemá takový náboj jako duel s Telčí, ale i tak byla rivalita mezi těmito celky cítit na každém kroku.

Úvod utkání příliš fotbalové krásy nenabídl. Hra se odvíjela převážně ve středu hřiště s minimem příležitostí na obou stranách. Domácí se pokoušeli překonat obranný val Kostelce dlouhými nakopávanými míči, které ovšem, vzhledem k urostlým bekům hostí, neměli šanci na úspěch. K ohrožení branky soupeře tak docházelo prakticky jen ze standardních situací. Bohužel snipeři obou týmů měli špatně seřízená mířidla, a tak oba brankáři příliš práce neměli. Skóre se poprvé měnilo ve 30. minutě. Krejčí posunul míč na Nechvátala, ten křížným pasem vyzval na zteč Pavla Svobodu. Svoboda si prsama míč zpracoval do běhu a ukázkovým lobem překonal Žatečku v brance Kostelce. O dvě minuty později bylo s pohledu domácích ještě veseleji. Nechvátal výborně napadal rozehrávku hostí, získal míč a tlačil se do zakončení. Kostelecký brankář dokázal jeho střelecký pokus v pádu vyrazit, ale pro dobíhajícího Herknera nebyl problém uklidit míč do odkryté branky. Poslední desetiminutovka první půle už branku nepřinesla, a tak do kabin odcházeli spokojenější hráči Slavoje.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hráči Kostelce. Dlouhou dobu nepouštěli domácí fotbalisty na dostřel Žatečkovi branky a naopak na druhé straně se stále více tlačili do zakončení. V 58. minutě se blýskl Kousal v brance Slavoje skvělým zákrokem, když dokázal zlikvidovat nebezpečnou střelu kosteleckého útočníka z hranice šestnáctky. Po více než hodině hry předvedli domácí pěknou kombinační akci po ose KrejčíSvoboda P.IvanSvoboda P. Posledně jmenovaný byl z boku podražen křižujícím obráncem Kostelce a hlavní rozhodčí bez zaváhání ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil tradiční exekutor kopů z této značky kapitán Krejčí a s přehledem zařídil pro domácí tříbrankový náskok. O pět minut později se fanouškům ukázal střídající dorostenec Kantor, jenž si naběhl na průnikovou přihrávku za obranu. Hostující stopér mu nechal dostatek času a prostoru aby našel před brankou v náběhu osamoceného Pavla Svobodu, kterého ovšem ve stoprocentní příležitosti vychytal Žatečka. V závěrečné čtvrthodince pak domácí kouč Cvach využil letošní novinky a na hřiště poslal postupně hned pětici dorostenců. Hostům z Kostelce však tentokrát paní štěstěna nedopřála ani čestný úspěch. Asi nejblíže k němu byli po standardní situaci a hlavičce jejich nejlepšího hráče Fejta. Ani ta se však mezi tři tyče nevešla a tak si hosté domů „přes kopec“ odváží prohru 3:0.

Několik fotomomentek z dílny Jaromíra Pokorného naleznete zde.

Branky: 31. Svoboda Pavel, 33. Herkner Petr, 67. Krejčí Michal (p.k.)

Rozhodčí: Jílek Lukáš – Burian Vít, Soukupová Věra

Delegát FA: Vidlák Karel

ŽK: 1:3

Sestava: Kousal (84. Pokorný) – Tausch, Svoboda J. Kubát – Krejčí, Novotný M. – Nechvátal, Gutwald (62. Kantor), Ivan (81. Hartl) – Herkner (74. Pöndl), Svoboda P. (88. Budíček)