Souboj s nováčkem rozhodla penalta

Souboj s nováčkem rozhodla penalta

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Sokol Štoky

3 : 2 (1 : 1)

O uplynulém víkendu se naplno rozjely na Vysočině krajské i okresní soutěže. Před domácím publikem se jako první představil A tým mužů, který na svém “letišti“ přivítal v neděli 12. srpna 2018 v 16:30 nováčka soutěže celek TJ Sokol Štoky. Za horkého letního počasí si necelá stovka příznivců užila po krátké dvouměsíční pauze zajímavý fotbal. 

Úvod utkání vyšel lépe domácímu celku, který mohl jít do vedení už po pěti minutách hry. V obrovské příležitosti se ocitl Ivan, ke kterému propadl míč po dlouhém autovém vhazování Tausche. Svou slabší levou nohou však těsně minul branku. K další příležitosti se po čtvrt hodině hry dostal Gutwald, jenž zakončoval pěknou kombinační akci po ose KrejčíHerknerKrejčí. Branku však netrefil. Skóre se měnilo teprve ve 25. minutě. Pavel Svoboda zahrával rohový kop, jenž k překvapení všech neposlal do šestnáctky, ale na nabíhajícího Míru Svobodu, který tvrdou střelou z více než 20-metrů trefil šíbenici hostující branky. Pěknou individuální akcí se blýskl Pavel Svoboda ve 35. minutě, ale umístěnou střelou trefil pouze tyčku Uhlířovi branky. Hosté se sice snažili kombinovat, ale do nějakého nebezpečného zakončení se nedostávali. Přesto se jim ve 43. minutě podařilo vyrovnat. Přímý volný kop, tečoval hlavou za Kousalova záda asi nejnebezpečnější hráč Štok Žila.

Druhý poločas už pro diváky nebyl tak pohledný a zajímavý, ale přinesl branky na obou stranách. Jako první zahrozili v 51. minutě hosté. Žilova střela z hranice šestnáctky však skončila na břevně Kousalovi branky. Vedení domácímu celku vrátil Krejčí, když hlavou tečoval do sítě rohový kop Pavla Svobody. Uběhly pouhé dvě minuty a bylo opět srovnáno. Dlouhý nákop obránců Štok odvracel stoper Svoboda tak nešťastně, že trefil hostujícího Bubna a poslal ho tak na zteč. Útočník Štok nabídnutou příležitostí nepohrdl a podél vyběhnuvšího Kousala uklidil míč do sítě. Následovala hluchá pasáž s množstvím nepřesností na obou stranách. Sluníčkem unavené hráče i fanoušky tak probudil až přesný pas Marka Novotného na nabíhajícího Herknera. Ten předběhl stopera hostí, jenž zatáhl za záchranou brzdu. Hlavní rozhodčí Pulpán ukázal na značku pokutového kopu a výkon hráče Štok ocenil žlutou kartou. K samotné exekuci si poté míč připravil kapitán domácího Slavoje Krejčí a s notnou dávkou štěstí překonal Uhlíře. Jelikož do konce utkání již neměl ani jeden z týmů dostatek sil či štěstí ke vstřelení branky, skončilo první domácí utkání této sezóny těsnou výhrou pro Třešť.

Trenér František Cvach k utkání:

„V úvodu utkání jsme byli hodně aktivní a vytvořili si řadu příležitostí. Využili jsme však pouze jedinou. Po změně stran už to nebylo takové. Inkasovali jsme po chybách v obraně. Důležité však je, že tří body zůstaly doma.“

Branky: 25. Svoboda Jaromír, 65. a  82. Krejčí Michal (pen.) – 43. Žila Jan, 67. Buben František

Rozhodčí: Půlpán Ondřej, Škorpík Martin, Holub Radim

ŽK: 3:4

Sestava: Kousal – Tausch, Svoboda J. Kubát – Novotný M., Krejčí – Nechvátal, Gutwald (78. Veselý), Ivan (58. Pöndl) – Svoboda P., Herkner (89. Kříž Jiří)