O postupujícím musely rozhodnout penalty

O postupujícím musely rozhodnout penalty

TJ Slavoj Eurotech Třešť – SK Moravské Budějovice

1 : 1 (0 : 1)  p.k. 3 : 4

Do začátku jarních bojů v I. třídě žáků zbývá ještě týden, přesto mají starší žáci Slavoje za sebou první ostré utkání. V prvním kole nově vytvořeného Krajského poháru starších žáků přivítali na domácím hřišti s umělým povrchem celek z Moravských Budějovic.

Ještě den před utkáním to vypadalo, že budou mladí fotbalisté z Třeště k tomuto utkání nastupovat v kompletním složení, bohužel ráno bylo vše jinak. Trenérovi se postupně ze zdravotních důvodů omluvila hned trojice hráčů, z nichž především absence Dominika Šebely byla hodně citelná. Do utkání vstoupili lépe hosté a na dlouhou dobu se usídlili na polovině domácích. Žáci Slavoje postupně hru vyrovnali, a tak se za silného větru hrálo nahoru-dolů, ale bez vážnějších příležitostí. Za zmínku stojí šance Vojty Jiráka z 15. minuty, kdy si dobře naběhl na centr Kurta Krafky, ale míč netrefil jak by chtěl a k ohrožení branky Budějovic nedošlo. To hosté byli úspěšnější. Ve 21. minutě se v rohu pokutového území opřel do míče kapitán budějovických Okoš a s pomocí větru poslal míč přesně za zadní tyčku 0:1.

Také v úvodu druhé půle byli aktivnější hosté, ale do zakončení je obrana Slavoje nepouštěla. S přibývajícím časem se domácí více osmělili, zpřesnili kombinaci a čím dál více se tlačili do zakončení. Před brankou hostí postupně vzniklo několik závarů, ale budějovická defenzíva obětavými zákroky míč nakonec vždy dokázala odvrátit. Přesto se starší žáci Slavoje dočkali vyrovnání. Po asi nejkrásnější akci se o něj postaral Kurt Krafka. Domácí dobře vykombinovali z hlouby vlastní poloviny, Filip Topinka míč posunul do levého křídla, kam si seběhl Vojta Jirák. Ten využil své rychlosti, unikl obraně hostí a před odkrytou bránu Budějovic předložil míč Kurtovi 1:1. Na otočení výsledku už domácím nezbyl čas, a tak o postupujícím musela rozhodnout střelba ze značky pokutového kopu. V té byli nakonec o jedinou trefu lepší mladí fotbalisté z Moravských Budějovic a po zásluze postupují do dalšího kola Krajského poháru žáků.

trenér Jiří Gregor k utkání:

„Dneska to z naší strany nebylo ono. Kluci byli, snad kvůli tomu studenému a silnému větru, takoví zamrzlí. Chyběl nám pohyb, míče nám odskakovaly a nedokázali jsme si přesně přihrát. Na některých hráčích byla vidět frustrace z toho, že se nedaří. O přestávce jsme si v kabině něco řekli a druhý poločas už byl z naší strany lepší. Přesto musíme v dalších utkáních více zabrat, abychom mohli pomýšlet na úspěch.“

Branky: 69. Krafka Kurt – 21. Okoš Jaroslav

Rozhodčí: Kopřiva Miroslav

Sestava: Zedník Lukáš  – Filip Daněk, Patrik Topinka, Štěpán Kubát, Jakub Němeček –  Jan Široký, Martin Prášil, Filip Topinka, Ondřej Pátek – Vojtěch Jirák, Kurt Krafka – střídali hokejově: Jakub Komín a Adam Novotný