Na hattrick stačilo Herrymu devět minut

Na hattrick stačilo Herrymu devět minut

TJ Slavoj Eurotech Třešť „B“ – TJ Sokol Jamné

6 : 2 (5 : 1)

O týden později, než bylo plánováno (utkání 14. kola ve Stonařově bylo odloženo), zahájil své účinkování v jarní části OP tým třešťské Benfici. Reportáž z utkání 15. kolo pro Vás připravil Jakub Šebesta (brankářská jednička Benfici), jehož těžké zranění pravého kotníku letos mezi tři tyče už nepustí.

Domácí nastoupili ke svému prvnímu jarnímu duelu proti hráčům z celku Sokola Jamné. Od prvních minut diktovali velmi svižné tempo a odměnou jim byl brzký gól Petra Herknera. Zápas, který se hrál na umělé trávě, protože travnaté hřiště bylo velmi podmáčené, vyhovoval lépe domácímu mužstvu. Hosté se snažili také o přesnou kombinaci, ale domácím se dařilo dobře obsazovat své pozice a lehce odebírali svému soupeři míč. Po jedné z menších chyb hostující obrany se k pěknému centru dostal pravý obránce Gregor a našel nikým nehlídaného střelce Herknera. Hosté nevěděli kam dřív skočit a svůj excelentní výkon završil hattrickem opět střelec Herkner. Hosté se do zápasu vrátili asi jen na pět minut, ale nezmohli se více než na přísně nařízenou penaltu, kterou bezpečně proměnili. To Slavoj ještě více nabudilo a do přestávky naši borci přidali ještě dvě branky. Císař se prosadil z nařízeného přímého volného kopu zhruba z 25-ti metrů, když nedal stojícímu brankáři žádnou šanci. Pomyslného bůra zasadil včasným naběhnutím sváteční střelec Lupač. Do kabin se tak odcházelo za rozhodnutého stavu 5:1.

Druhý poločas začali lépe hosté, ale chybělo jim lepší zakončení. Domácí se už nikam netlačili a hodně kombinovali na středu hřiště. Branku hostujícího celku ohrožovali jen ze střední vzdálenosti. Hosté poté využili chvilku zmatku v domácí obraně a snížili stav utkání. Domácím se ale na tuto odpověď podařilo navázat a po přesně zahraném rohovém kopu Lovětínského se prosadil také velmi sváteční střelec Lašan, nutno podotknout, že míč skončil v bráně velmi šťastně, neboť Lašana doslova trefil do obličeje. Kaňkou druhého poločasu se snad stala jen nepříjemná zpráva, že musel nuceně střídat obránce Gregor, který si pravděpodobně natáhl sval. Do zápasu naskočil zkušený František Svoboda a zápas dohrál na pozici pravého obránce. Hráči Benfici mohli přidat ještě sedmou branku, ale tutovku doslova zahodil Vondrák. Domácí se poté snažili o kombinace, které ale často končili na kopačkách celku z Jamného. Ještě jednu příležitost ke zkorigování výsledku dostal hostující tým. To když se jeho útočník po vybojovaném souboji dostal až do šestnáctky Slavoje, kde ho sestřelil stoper Kubala. Jamné tak dostalo po druhé v utkání možnost zahrávat pokutový kop, domácí brankář Bečica se ale proti exekutorovi vyznamenal a penaltu zneškodnil. Zápas se tak za nepříznivého počasí dohrál už jen na středu hřiště a rozhodčí Polodna utkání ukončil za stavu 6:2 pro domácí celek. Benfica tak potvrdila svou velkou sílu na domácím hřišti s umělým povrchem a nyní se může chystat na mokrý terén do Cejle.

Branky: 10., 12. a 19. Herkner Petr, 29. Císař Petr, 38. Lupač Lukáš, 66. Lašan Jiří – 22. Kaňka Radek (p.k.), 61. Tlačbaba Petr

Rozhodčí: Polodna Vladimír – Žaloudek Marek, Kříž Miroslav

ŽK: 2:1

Sestava: Bečica – Gregor (58. Svoboda F.), Kubala, Kříž, Lašan – Lupač, Lovětínský, Vrátil, Herkner – Císař (46. Novák), Vondrák

Několik fotomomentek z tohoto utkání od Jaromíra Pokorného naleznete zde.