Odveta za podzim se vydařila

Odveta za podzim se vydařila

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Slovan Kamenice nad Lipou

5 : 1 (3 : 0)

A tým mužů Slavoje měl v prvním jarním kole zajíždět na hřiště do Pacova. Utkání bylo pro nezpůsobilý terén odloženo, a tak první soutěžní utkání v letošním kalendářním roce sehráli až o týden později na domácí půdě. Na Velikonoční neděli přivítali na hřišti s umělým povrchem celek z Kamenice nad Lipou, kterému měli co vracet. V podzimním měření sil na soupeřově hřišti totiž po vyrovnaném průběhu podlehli vysoko 1:4.

Vstup do utkání měli lepší hosté a už po třech minutách poprvé zahrozili. Centrovaný míč do šestnáctky Slavoje, však hostující hráč hlavou dobře netrefil a navíc se v souboji zranil a po chvíli musel střídat. Také druhý střelecký pokus hostí, tentokrát nohou z hranice vápna, se mezi tři tyče nevešel, a tak udeřilo na druhé straně. Na přímý volný kop Míry Svobody vyskočil nejvýše dorostenec Marek Novotný, jeho pokus hlavou gólman hostí neudržel a nepokrytý Kodys jej pohotově uklidil do sítě. O tři minuty později bylo pro domácí ještě veseleji. Po centru Pavla Svobody zakončoval Rod tvrdou střelou pouze do tyče a odražený míč si našel Tausch 2:0. Po dvaceti minutách hry byl na hranici šestnáctky při pokusu o střelu faulován Rod a hlavní rozhodčí Šrámek ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil tradiční exekutor Krejčí a potřetí rozvlnil síť za zády gólmana hostí. Ten se naopak vyznamenal o pár minut později, když dokázal na bližší tyči zlikvidovat střelecký pokus Tausche po narážečce s Bláhou. V poslední desetiminutovce první půle se znovu ozvali hosté a několikrát nebezpečně ohrozili domácí branku, kterou neomylně hájil Kousal.

Ve druhém poločase se hrál vyrovnaný fotbal a ani jeden z týmů se dlouho nedokázal prosadit. Necelé stovce přihlížejících diváků a celé domácí lavičce zatrnulo po hodině hry. Brankář Kousal si šel pro centrovaný míč a po souboji s útočníkem Slovanu zůstal ležet v malém pokutovém území. Byl ošetřován na hrací ploše, ale po chvíli bylo jasné, že pokračovat už nemůže. Na zbývajících třicet minut se do branky Slavoje postavil náhradník z lavičky Jakub Novotný, jenž mezi třemi tyčemi stál naposledy někdy v žácích. O pár minut později musel v dresu Slavoje pro svalové zranění střídat i zkušený Pavel Svoboda a hosté byli na koni. Jejich snahu o zdramatizování utnul Rod, jehož tečovaná přízemní střela po rohu Krejčího přeskočila padajícího gólmana Kamenice 4:0. Hosté pak ve středovém kruhu rychle rozehráli, na dlouhý centrovaný míč si naběhl Dejmek a hlavou zaznamenal čestný úspěch Slovanu. Další pokusy hostí o dlouhé míče do šestnáctky dokázal včasným výběhem skrýt v náruči Novotný. Ten se vyznamenal především proti tvrdé střele hostujícího hráče mířící pod víko, kterou dokázal vytlačit nad branku. Už v nastaveném čase (4 minuty kvůli ošetřování hráčů na hrací ploše) utekl po pravém křídle Ivan. U rohového praporku si došel pro faul a dobře zahranou standardní situaci zakončil hlavou Kodys, pro kterého to byla druhá branka v utkání. Vzápětí hlavní rozhodčí Šrámek utkání ukončil. Domácí tak dokázali hostům oplatit porážku z podzimní části sezóny.

trenér František Cvach k utkání:

„Utkání se hrálo ve svižném tempu. My jsme dobře začali a po dobře zahraných  standardních situacích šli do dvoubrankového vedení. Pojistku přidal Krejča z penalty. Naneštěstí se v úvodu druhé půle zranil Kousal a my museli improvizovat. Jakub Novotný jej však dobře zastoupil. Především střela hostujícího hráče pod víko měla gólové parametry. Jsem rád, že se kluci semkli a utkání zvládli. Zaslouží si obrovskou pochvalu a respekt. V tuto chvíli nevím, nakolik je Kousalovo zranění vážné, uvidíme v týdnu. Pak budeme situaci řešit.“

Střelci: 5. a 94. Kodys Martin, 8. Tausch Michal, 23. Krejčí Michal (p.k.), 76. Rod Štěpán – 77. Dejmek Michal

Rozhodčí: Šrámek Zdeněk – Sýkora Tomáš, Havlín Martin

ŽK: 1:3

Sestava: Kousal (60. Novotný J.) – Tausch, Svoboda J. Kodys – Krejčí, Novotný M. – Ivan, Gutwald (78. Kantor), Svoboda P. (65. Lacina) – Bláha, Rod