Benfica si vyšlápla na tým z A třídy

Benfica si vyšlápla na tým z A třídy

TJ Slavoj Eurotech Třešť „B“ – TJ Sokol Bedřichov

2 : 0 (1 : 0)

Relativně těžkého soupeře si vybrala třešťská „Benfica“ k úvodnímu přípravnému utkání před jarní částí sezóny. V neděli 04. března 2018 se na umělé trávě v Třešti představil 11. celek 1.A třídy skupina A Sokol Bedřichov.

Domácí tým v průběhu zimní přestávky přišel hned o několik hráčů (změna bydliště, dlouhodobá zranění apod.), přesto dokázal trenér Standa Petr poskládat tým, který byl o dvě třídy výše hrajícímu celku hostí více než rovnocenným soupeřem. 

Za slunného ale mrazivého počasí vstoupila obě mužstva do utkání opatrně a bylo znát, že jsou teprve na začátku přípravy. S přibývajícím časem se kvalita hry sice zlepšila, ale oba brankáři, hájící svatyně svých týmů, měli minimum práce. V první půli několikrát zahrozili hosté, když využili zaváhání domácí obrany. Jejich zakončení, ale bylo dosti nepřesné, a tak Kousal v brance Benfici zasahovat nemusel. Rovněž domácí se nechtěli nechat zahanbit. Za zmínku stojí nebezpečná střela Vrátila, která jen o centimetry minula pravý horní roh hostující branky. Hráči Slavoje rovněž zahrávali několik nebezpečných standardních situací a po jedné takové se k odraženému míči dostal Pavel Svoboda a pohotově jej uklidil za záda hostujícího gólmana.

Po změně stran se do branky domácích postavil Císař, jenž na tomto postu zaskakuje za dlouhodobě zraněnou brankářskou jedničku Šebestu. Ale ani on se mezi třemi tyčemi příliš nezapotil. Připsal si pár zákroků a jednou ho zachránila branková konstrukce. Na druhé straně se po jeho dlouhé přihrávce dokázala prosadit zimní posila Benfici Pavel Dolejší, který krásným lobem překonal hostujícího gólmana podruhé. A protože hráči Bedřichova se ani ve zbytku utkání nedokázali prosadit, odváží si z Třeště porážku 0:2, která trenérovi určitě přidělala nejednu vrásku na čele. To domácí lodivod Standa Petr byl spokojenější: „Čekal jsem, že budeme hlavně hodně běhat bez balónu, ale kluci mě mile překvapili. O výsledek mi vůbec nešlo, chtěl jsem, aby si zahráli fotbal a užili si ho, a to se myslím povedlo“.

Branky: Svoboda Pavel, Dolejší Pavel

Rozhodčí: Pokorný Adam

Sestava: Kousal (46. Císař) – Gregor, Svoboda J., Kubala, Lašan – Svoboda P., Novák, Lovětínský, Lupač – Vondrák, Herkner – střídali hokejově: Vrátil, Dolejší, Svoboda F.