V dresu hostí opět úřadoval Göth

V dresu hostí opět úřadoval Göth

TJ Slavoj Eurotech Třešť – SC Pfaffenschlag

4 : 4 (1 : 1)

V sobotu 10. března 2018, poprvé v tomto kalendářním roce, vyběhl na hřiště k ostrému utkání A-tým mužů třešťského Slavoje. Před svými fanoušky se svěřenci trenéra Cvacha od 17-ti hodin představili na hřišti s umělým povrchem v přípravném utkání proti rakouskému SC Pfaffenschlag. Se stejným soupeřem se v přípravě utkali i před více než rokem a tehdy mu po divoké přestřelce podlehli 3:6 (psali jsme zde). Největší podíl na vítězství našich jižních sousedů měli tenkrát legionáři v jejich sestavě Jakub Göth, Martin Hron a Pavel Svoboda a i tentokrát byli hodně vidět.

Do utkání vstoupili lépe domácí a po čtvrthodině hry šli po pěkné kombinaci do vedení. Krejčí si narazil míč s Rodem, poté našel v dobrém náběhu Ivana, který míč zatáhl po křídle a předložil jej pod sebe na nabíhajícího Pavla Svobodu. Ten nezaváhal a poprvé rozvlnil síť za záda gólmana rakouského celku. O vyrovnání se postaral Göth, jehož střelu z 25-ti metrů tečoval bránící hráč Slavoje do protipohybu Kousala. I nadále byli lepší hráči domácích a vytvořili si několik dobrých příležitostí. Střelecké pokusy P. Svobody, Bláhy, nebo Kodyse brankou neskončily a tak o poločasové přestávce svítilo na světelné tabuli 1:1.

Do druhé půle trenér Cvach vystřídal Tausche, jehož nahradil Lacina, a zároveň přeskupil rozestavení celé jedenáctky.  Přesto to byli hosté, kdo šel v 57. minutě do vedení a opět u toho byl Göth. Tentokrát ovšem místo zakončení volil přihrávku pod sebe na volného spoluhráče, pro kterého nebyl problém trefit odkrytou branku. Vyrovnání měl na kopačce či spíše hlavě Kodys, ale po rohovém kopu P. Svobody mířil mimo hostující branku. Gólem neskončil ani přímý kop P. Svobody, jenž mířil pouze do tyče. Vyrovnání se tak domácí fanoušci dočkali až v 71. minutě po téměř totožné brankové akci z první půle. Tentokrát po ose J. Svoboda, nahrávající Ivan a zakončující Lacina 2:2. Závěrečná desetiminutovka pak přinesla střelecké hody. Nejprve dvakrát v rozmezí dvou minut využil zaváhání defenzívy Slavoje Göth a po dvou samostatných akcích poslal svůj celek do dvoubrankového vedení. Uběhla pouhá minuta, když si na centr P. Svobody naběhl Rod a přes bránícího hráče hostí se protlačil k zakončení 3:4. Ani to nebylo vše. V závěrečné pětiminutovce domácí vytáhli pressing a rozehrávku hostí napadali už v zárodku. V 86. minutě tak vypíchl míč hostujícímu stoperovi P. Svoboda a podél vybíhajícího brankáře zařídil pro domácí celek remízu.

Branky: Svoboda Pavel 2x, Lacina Michal, Rod Štěpán – Göth Jakub 3x, ???

Rozhodčí: Beseda Petr – Pokorný Adam, Kříž Jiří

Sestava: Kousal – Tausch (46. Lacina), J. Svoboda, Kodys – Krejčí, Novotný – Ivan, Kříž, P. Svoboda – Bláha (65. Dolejší), Rod