Bídné formy Bedřichova využila také Třešť

Bídné formy Bedřichova využila také Třešť

TJ Sokol Bedřichov – TJ Slavoj Eurotech Třešť

1 : 4 (1 : 2)

Poslední podzimní kolo měla o uplynulém víkendu na pořadu 1.A třída skupina A. Plán nedělních utkání ve většině krajských a okresních soutěží narušil orkán Herwart. Fotbalisté Slavoje však ke svému poslednímu letošnímu soutěžnímu utkání nastoupili již v sobotu 28. října 2017 na hřišti Bedřichova. V Sokolovské ulici v Jihlavě se v hostujícím dresu nemohli představit zranění Nechvátal a Gutwald a kvůli plnění pracovních povinností rovněž Lacina. Naopak se do sestavy vrátil Lovětínský a na hřišti byl znát.

Do utkání vstoupili lépe hosté a na dlouhou dobu svého soupeře zamkli na jeho polovině. V obrovské příležitosti se ve dvanácté minutě ocitl Pavel Svoboda, po přesném pasu Roda. Jeho tvrdou střelu však Šána v brance Bedřichova dokázal zlikvidovat. Domácí se poprvé dostali na dostřel Kousalovi branky až po více než 20 minutách hry a hned z toho byla vedoucí branka. Po pravém křídle utekl Novák a přízemní střelou na zadní tyč rozjásal necelou desítku příznivců Sokola. Vyrovnání zařídila dvojice nejzkušenějších hráčů Slavoje. Lovětínský zahrával přímý volný kop z půlící čáry, našel na pravém křídle v náběhu Pavla Svobodu a ten z úhlu mířil přesně za zadní tyčku. Hostující celek byl nadále aktivnější. Brankou neskončila střela Lovětínského, který po pěkné kombinaci zakončoval z hranice šestnáctky těsně vedle. O minutu později po přiklepnutí Pavla Svobody mířil Rod dělovkou pouze do břevna. Těsně před poločasovým hvizdem nařídil hlavní rozhodčí Novák přímý volný kop proti domácím. Na hranici půlkruhu si míč postavil Lovětínský a z ideální pozice mířil přesně. 

Druhý poločas začal očekávaným náporem domácích. Jediné výraznější ohrožení Kousalovi branky však bylo pouze v 51. minutě. Střela hráče Bedřichova vyslaná z přímého kopu ale branku minula. Nebezpečnou standardku zahrávali o pár minut později rovněž hosté, ale na centrovaný míč Lovětínského nikdo nedosáhl. Po hodině hry vystřídal Ivana Herkner, posunul se na hrot a Rod se zatáhl na levé křídlo. Právě tato dvojice byla o osm minut později u další branky Slavoje. Rod vysunul na ofsajdové hraně Herknera a ten hned svou první brankovou příležitost využil a zařídil pro hosty dvoubrankové vedení. Tlak hostujícího celku sílil a čtvrt hodiny před koncem vyústil ve čtvrtou branku. Odražený míč si našel Rod, navedl si ho na střelu a z pomocí teče překonal domácího Šánu.

Fotbalisté Slavoje tak natáhli šňůru bez porážky již na sedm zápasů, během které ztratili pouhé dva body za domácí remízu s Leštinou a i zde přišli o výhru až v nastaveném čase.

Trenér František Cvach k utkání:

„Kluky musím pochválit nejenom za tohle utkání, ale za celý podzim. Po nevydařených první čtyřech utkáních se dokázali zvednout a přišly i výsledky. Na druhou stranu stále dostáváme poměrně dost branek. Co je ale pozitivní je to, že brankové příležitosti, které si vytvoříme, navíc dokážeme proměnit. Věřím že na tyto výkony navážeme i v jarní části sezóny a budeme bojovat o přední příčky.“

Branky: 24. Novák David – 35. Svoboda Pavel, 45. Lovětínský Michal, 68. Herkner Petr, 76. Rod Štěpán

Rozhodčí: Novák Filip, Masopust Václav, Burza Milan

ŽK: 4:3

Sestava: Kousal – Tausch, Svoboda J., Novotný J., Kodys – Svoboda P, Krejčí, Lovětínský, Ivan (60. Herkner) – Rod, Bláha (83. Kříž J.)