Vítr a Slavoj sfoukl Okříšky

Vítr a Slavoj sfoukl Okříšky

TJ Slavoj Eurotech Třešť – SK Huhtamaki Okříšky

4 : 1 (2 : 1)

V posledním podzimním kole Krajského přeboru dorostu se v sobotu 28. října 2017 proti sobě na třešťském letišti představili domácí mladí fotbalisté proti průběžně druhému celku soutěže z Okříšek. Již při rozcvičce bylo zřejmé, že se zápasem si bude zahrávat silný vítr, ani ten ale neodradil dorostence Slavoje, kteří do utkání vstupovali s odhodláním upevnit si pátou příčku a stáhnout ztrátu na medailové pozice.

Dorostenci Slavoje byli od začátku lepším týmem, hned ve druhé minutě se ocitli sami před brankou hostí Matyáš Kříž a Jirka Fencík, bohužel si nekřikli a nakonec se míč odrazil vysoko nad branku. Slavoj byl i nadále aktivnější a ve 13. minutě přišla odměna. Kantor přihrál volnému Pöndlovi, ten udělal na hranici šestnáctky kličku bránícímu hráči a střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre. Vedoucí branka uklidnila hru domácích. Chvílemi to byl spíše boj s větrem, ale přesto byla na hráčích Slavoje jasná touha přidat další branku. Ve 27. minutě si Jirka Fencík několikrát narazil míč s Matyášem Křížem a jako správný útočník nekompromisně zakončil – 2:0. V této fázi utkání se hosté víceméně pouze bránili a domácí si vytvářeli další a další příležitosti. Brankou neskončili šance Matyáše Kříže (2x), Ivo Pöndla ani Martina Kantora, který se dokonce řítil sám na gólmana Okříšek. Ve 41. minutě se proto potvrdilo tolikrát omílané pravidlo „Nedáš-dostaneš!“ Hosté podnikli rychlý protiútok a prakticky z první vážnější akce uzavřeli poločasový účet utkání (2:1).

V úvodu druhé půle se karta obrátila. Najednou to byli hosté, kdo držel častěji míč na svých kopačkách a lépe kombinoval. Ale jakoby jim stačila převaha v držení míče, protože k žádné nebezpečné střele se nedostali. Když už to vypadalo slibně, tak se probudila obrana Slavoje a na poslední chvíli šanci hostí uhasila. Trenér domácího celku na to zareagoval dvojím střídáním. Po hodině hry se na hřiště dostali Budíček a Rod a druhý jmenovaný se hned po chvíli mohl zapsat do listiny střelců. Tvrdou střelu Matyáše Kříže gólman hostí neudržel, ale Rodova dorážka mířila vysoko nad branku. Hráči Slavoje postupně vyrovnali hru a snažili se přidat výsledkovou pojistku. To se povedlo dvacet minut před koncem Kantorovi, který si počíhal na odražený míč po rohovém kopu a tvrdou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě. Třetí inkasovaná branka hosty definitivně zlomila a nechali domácí hrát. Hodně aktivní byl v tomto směru po svém příchodu na hřiště Rod, který svou rychlostí dělal obraně Okříšek velké problémy. V 81. minutě to byl právě Rod, kdo vypíchl před hostujícím brankářem míč, přihrávkou pod sebe našel přesně Jirku Kříže, který neměl problém navýšit vedení Slavoje na rozdíl tří branek. Závěr utkání už si domácí pohlídali a po závěrečném hvizdu rozhodčího se tak mohli radovat ze zasloužené výhry, která je po podzimní části sezóny udržela v kontaktu s čelem tabulky.

Branky: 13. Pöndl Ivo, 27. Fencík Jiří, 71. Kantor Martin, 80. Kříž Jiří – 41. Krejčí Vojtěch

Rozhodčí: Janovský Aleš

ŽK: 0:0

Sestava: Pokorný Adam – Sáblík Martin (60. Budíček Ondřej), Novotný Marek, Bečica Adam, Kubát Martin – Kantor Martin, Kříž Jiří, Kříž Matyáš (81. Kubelík Eduard), Fencík Tomáš, Pöndl Ivo (81. Mezera Petr) – Fencík Jiří (63. Rod Tomáš)