Derby mělo nečekaně jasný průběh

Derby mělo nečekaně jasný průběh

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Ježek Rantířov

0 : 3 (0 : 2)

Stejně jako o den dříve jejich kolegové z B-týmu, také muži A sehráli první letošní utkání na domácím travnatém hřišti. V neděli  16. dubna 2017 v 16:00 hodin přivítali celek Rantířova. Derby s přívlastkem záchranářské přilákalo i přes rozmary počasí na fotbalové hřiště v ulici Josefa Hory zhruba 140 fanoušků převážně domácího týmu.

Hráči Slavoje vstupovali do utkání jako mírný favorit, ale ze zkušenosti víme, že proti Rantířovu se jim na domácím hřišti dlouhodobě nedaří. Přesto vstoupili do utkání aktivně a už v 8. minutě se dostali v pokutovém území hostí do přečíslení. Bohužel s ním naložili bídně a k zakončení ani nedošlo. Udeřilo proto na druhé straně. Centr do šestnáctky dokázal nadvakrát procedit za brankovou čáru rantířovský Varhaník. O dvě minuty později to s domácími vypadalo ještě hůře. Z více než dvaceti metrů napřáhl Živný a míč k radosti hrstky hostujících fanoušků zapadl přesně pod víko. Po půl hodině hry si nejprve Nechvátal narazil míč s Marešem, zatáhl ho po pravém křídle, ale jeho přízemní centr zakončil Lacina slabou střelou do gólmana Rantířova. Před poločasovou přestávkou se ještě do zakončení dostal Herkner, ale jeho pokus hlavou skončil pouze na břevně.

Po změně stran se hráči Rantířova zatáhli na vlastní polovinu s cílem ubránit dvoubrankové vedení, případně z rychlého protiútoku zahrozit. Dobývání obranného valu hostí se hráčům Slavoje příliš nedařilo. Drželi sice častěji míč na svých kopačkách, ale k bezprostřednímu ohrožení branky se dostávali jen sporadicky. Za zmínku stojí snad jen centr Nechvátala, který před Císařem odvracel hostující obránce tak nešťastně, že málem ohrozil vlastní branku. Závěrečnou desetiminutovku odstartovala chyba Nechvátala, který si u postranní čáry hrál tak dlouho s míčem, až jej o něj připravil rantířovský Holub a řítil se sám na Kousala. Ač věkem mladý, počínal jako zkušený mazák a podél vyběhnuvšího gólmana domácích zajistil definitivně pro hosty tři body. V nastaveném čase se ještě ve stoprocentní šanci ocitl domácí Tausch, ale brankář Krupica si čisté konto pohlídal.

Derby dvou celků bojujících o záchranu v I.A třídě tak skončilo až nečekaně jasným vítězstvím hráčů hostujícího Rantířova. Přesto věříme, že domácí ještě nesložili zbraně a bodovou ztrátu z dnešního utkání nahradí v dalších zápasech a budou se průběžnou tabulkou posouvat směrem vzhůru, kam rozhodně fotbalově patří.

Branky: 18. Varhaník Lukáš, 20. Živný Karel, 81. Holub Jakub

Rozhodčí: Kopřiva Miroslav – Pojezný Jan, Petrlík Ladislav

Delegát: Šimák Martin

ŽK: 59. Mareš, 77. Gutwald, 88. Císař – 40. Kovačík

Sestava: Kousal – Ivan (78. Pittner), Kubát, Bláha, Tausch – Gutwald, Kříž (61. Císař) – Lacina, Mareš, Nechvátal – Herkner (46. Rod)