Rozhodl důraz a hlad po gólech

Rozhodl důraz a hlad po gólech

AFC Humpolec – TJ Slavoj Eurotech Třešť

0 : 2 (0 : 1)

V 6. kole Krajského přeboru žáků zajížděli žáčci Slavoje v neděli 25. září 2016 na hřiště do Humpolce bez čtveřice opor a proto si museli pomoci s několika hráči starší přípravky a oslabili tak její tým při domácím turnaji v Třešti.

Do zápasu vstoupili lépe domácí hráči. Žáčci A.F.C. dobře kombinovali, drželi míč na svých kopačkách, ale do zakončení je obrana Slavoje nepustila. Hosté z Třeště se osmělili až v 18. minutě a hned z toho byla vedoucí branka. Vojta Jirák získal na vlastní polovině míč, prošel celé hřiště a předložil přesnou přihrávku nabíhajícímu Kurtu Krafkovi. Ten přesnou střelou nedal brankáři Humpolce šanci a poslal Slavoj do vedení. Vstřelená branka jakoby probudila hostující útočníky a zmrazila snahu domácího celku. Do poločasu už další branka nepadla a tak se do kabin odcházelo pro hosty za příznivého stavu 0 : 1.

Ani ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil. Domácí se snažili kombinovat, ale po přechodu půlící čáry naráželi na dobře a obětavě bránící hráče Slavoje. Ti po zisku míče podnikali rychlé protiútoky a několikrát nebezpečně ohrozili branku domácích. Především na pravém křídle byl hodně aktivní nejlepší střelec mladých žáčků Slavoje Filip Daněk, který se díky důrazu hned několikrát „probil“ až do zakončení. Na druhé straně musel, stejně jako v první půli, likvidovat střelu domácích Dan Kousal. Ten se jinak v brance nudil a potřetí ze šesti utkání udržel čisté konto. V poslední minutě ještě předvedl skvělý důraz a hlad po gólu benjamínek týmu Vojta Daněk. Se štěstím prošel přes dva bránící hráče i brankáře Humpolce a do prázdné branky uzavřel účet utkání.

vedoucí mužstva Jaroslav Kříž k utkání:

„Do Humpolce jsme jeli oslabení hned o čtyři hráče základní sestavy a hned začátek zápasu ukázal, že je to znát. Naštěstí Vojta Jirák předvedl nádhernou individuální akci a my se dostali do vedení. Kluky musím pochválit za ohromnou bojovnost a nasazení, díky které si stále držíme neporazitelnost. Podobná vůle, chuť a zápal mi naopak schází u našich spoluhráčů ze starších žáků. Teď nás čeká dvojice zápasů na domácím hřišti. Nejdříve o středečním svátku přivítáme HFK Třebíč a v neděli pak lídra Krajského přeboru tým SFK Vrchovina.“

Branky: 18. Krafka Kurt, 59. Daněk Vojtěch

Rozhodčí: Podoba Tomáš

Sestava: Kousal – Široký, Jirák, Háva – Novotný, Prášil, Krafka, Daněk F. – Štěpánek – střídali: Ivan, Daněk V.