První podzimní domácí výhra

První podzimní domácí výhra

TJ Slavoj Eurotech Třešť – HFK Třebíč B

4 : 2 (3 : 0)

Podruhé během sedmi dnů se A-tým mužů představil v mistrovském utkání na domácím hřišti. Před týdnem v neděli zde hráči Slavoje ve druhém poločase zachránili remízu s poslední Želetavou, tentokrát na ně ale čekal soupeř daleko těžší. Na třešťském letišti se v sobotu 24. září 2016 od 15:30 hodin představila juniorka třetiligové Třebíče.

Úvodní desetiminutovka byla seznamovací a ani jeden z brankářů nemusel zasahovat. Jako první se osmělili domácí. Ve 12. minutě zatáhl míč do pokutového území Mareš, jeho tečovanou střelu gólman Třebíče pouze přizvedl a pro dobíhajícího Roda nebyl problém hlavou poslat míč do odkryté branky. O pět minut později se v oblouku opřel do míče levou nohou Lacina, ale jeho střela o pár centimetrů minula šibenici branky. Vzápětí se v nadějné příležitosti ocitl Rod, ale skákající míč netrefil, jak potřeboval. Poté se dostali ke slovu hosté, kteří ve 22. minutě podnikli rychlý protiútok, ale třebíčského útočníka vychytal brankář Zimola. Třešť následně zahrozila ze standardních situací, ale při přímém kopu Lovětínského se vyznamenal Ujčík v brance HFK. Stejně si vedl i o pár minut později při dalším přímém kopu a střele Novotného. Ve 34. minutě viděli diváci asi nejhezčí akci utkání. Hráči Slavoje předvedli rychlou a pohlednou kombinaci na jeden dotek, kterou zakončil střelou k tyči Gutwald 2 : 0. Vzápětí posadil Mareš míč na hlavu Lovětínského, ale třebíčský gólman předvedl parádní reflexivní zákrok. Tečku za výbornou první půlí udělal Mareš, když chladnokrevně zakončil po přiklepnutí Laciny.

Do druhého poločasu už v dresu Slavoje nenastoupil zdravotně indisponovaný Lacina a po pár minutách musel odstoupit rovněž Nechvátal. Na hřiště se tak dostal Císař resp. Lupač, ale byli to hosté, kdo byl aktivnější. Daleko více než v první půli napadali třešťskou rozehrávku a i přes nepříznivý vývoj chtěli s výsledkem ještě něco udělat. V 66. minutě zahrávali hráči HFK rohový kop a nikým nepokrytý Novotný trefil míč z první mimo dosah Zimoly. Vstřelená branka třebíčské hráče ještě více nakopla a zatlačili domácí celek na vlastní polovinu. Odměnou za snahu jim pak byl kontaktní gól v 80. minutě, když na skrytou střelu zpoza obránce Zimola v brance Slavoje nedosáhl. O čtyři minuty později předvedli další pohlednou akci domácí hráči. Gutwald posunul míč doprava na Mareše, ten přízemním centrem našel v pokutovém území Roda, který vrátil modrobílým dvoubrankové vedení. V úplném závěru se ještě za obranou hostí objevil opět Rod, ale jeho hattricku zabránil gólman Ujčík. Když pak po devadesáti odehraných minutách hlavní rozhodčí Krondráf ukončil zápas, mohli hráči Slavoje slavit první letošní domácí vítězství.

trenér Jiří Gregor k utkání:

„První poločas byl zcela v naší režii, vycházela nám kombinace přes střed hřiště a po pěkných akcích jsme se dokázali prosadit i gólově. Ve druhé půli hosté zlepšili pohyb a najednou jsme to byli my, kdo tahal za kratší konec. Naštěstí jsme brzy po jejich kontaktním gólu odpověděli další pěknou kombinací a brankou Roda. Věřím, že jsme domácím fanouškům ukázali, že fotbal hrát umíme.“

Branky: 12. a 84. Rod Štěpán, 34. Gutwald Jiří, 42. Mareš Martin – 66. Novotný Richard, 80. Lorenc David

Rozhodčí: Krondráf Jan – Pojezný Karel, Karlík Ondřej

Delegát: Petřivý Jaroslav

ŽK: Ivan, Novotný J.

Sestava: Zimola – Ivan, Novotný J., Bláha, Tausch – Lacina (46. Císař), Gutwald (90. Kříž), Lovětínský, Nechvátal (56. Lupač), Mareš – Rod